Amalaki Churna BIO - 100 g

Art.nr: 8714226010911

Amalaki churna is het Ayurvedische kruid “Amla” of “Amalaki” in biologische poedervorm. Amalaki is een natuurlijke bron van vitamine C en dat in een goed gebufferde vorm.


Lees meer
€ 14,39

Beschikbaarheid: Op voorraad

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Inhoud 100 g
Merk Holisan
Daarom Pranayur
Omschrijving

Details

Amalaki churna is het Ayurvedische kruid “Amalaki” of “Amla” als een biologische kruidenpoeder. In het Sanskriet betekent Amalaki letterlijk ‘zuur’ en churna letterlijk 'poeder'. Een Ayurvedische churna is een poeder van gedroogde vruchten, kruiden of andere plantaardige stoffen.

Door honing of een natuurlijke zoetstof naar smaak toe te voegen kunt u onze Amla poeder ook als basis voor een verfrissende drank gebruiken. Voor een mildere variant kunt u ook onze speciale Amalaki Drankpoeder bestellen. Welke variant u ook kiest, bestel het via onze Pranayur webshop en verwen uzelf met een heerlijk drankje!

Wat is Amalaki?

Amla of Amalaki (Emblica officinalis) is de heilige vrucht van Ayurveda. Mythen en legendes beschrijven de bijzondere eigenschappen van deze bes. In klassieke teksten wordt geadviseerd Amalaki dagelijks te gebruiken.

Amalaki lijkt op een soort harde kruisbes die zo groot is als een abrikoos. Het is groen van kleur, vrij hard, en behoorlijk zuur van smaak. De Amalaki besvruchten (ook wel bekend als de Indiase kruisbes) kunnen alleen in de wintermaanden geoogst worden en zijn van nature rijk aan:

  • vitamine C
  • calcium (kalk)
  • antioxidanten

Ayurveda beschouwt de natuur als de beste bron van gezondheid. Hoe dichter voedingsstoffen bij de natuur zijn, des te beter het lichaam weet hoe het ermee om moet gaan.
Eén van de bijzondere eigenschappen van Amalaki is dat de vrucht vol zit met gebufferde vitamine C. De buffer zorgt ervoor dat de vitamine C de maag makkelijker kan passeren dan wanneer er geen buffer zou zijn.

Het gaat hier dus niet om zomaar een vrucht - moeder natuur heeft hier daadwerkelijk een ‘gezondheidsjuweeltje’ afgeleverd!

Biologisch en natuurlijk

De kruiden in Amalaki churna BIO worden op een biologische, duurzame en ecologisch verantwoorde manier geteeld. De kruiden van onze BIO Ayurveda producten worden allemaal vers geplukt en op natuurlijke wijze verwerkt.

Ayurvedische informatie over Amalaki

Amalaki ondersteunt alle drie de doshas (constituties) in hun functies, maar heeft een bijzonder balancerende werking op Pitta dosha. Zoals Ayurveda wel de ‘moeder van de gezondheid’ wordt genoemd, zo kan men Amalaki de ‘moeder van de doshas’ noemen.

Dit zijn de (voorlopig) toegestane gezondheidsclaims* voor Amalaki:

  • goed voor de darmwerking
  • ondersteunt de conditie van het oog

*Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring in de Europese toelatingsprocedure.

Let op:
Wegens Europese wet- en regelgeving mogen niet alle toepassingen van onze producten op onze website vermeld worden. Informatie over de gezondheidseffecten van producten dient namelijk gescheiden te worden van de aanprijzing van producten.


Samenstelling

Emblica officinalis, poeder*
*Uit gecontroleerd biologische teelt

Algemene gebruiksaanwijzing

2 maal daags 3 gram (3 gram = 6 afgestreken maatlepels) met water innemen. Maximaal 6 gram per dag.

Een verpakking Amalaki churna, BIO bevat 100 gram.

Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Niet te gebruiken als vervanging van een gevarieerde voeding.

Bewijs voor het gezondheidseffect wordt nog beoordeeld in Europese toelatingsprocedure.