Aromatherapie

Bestel uw aromatherapeutische producten online

Aromatherapie

Algemene informatie over aromatherapie

Aromatherapie is een variant van kruidengeneeskunde. Dit is een gezondheidsleer met al een erg lange geschiedenis, eentje die teruggaat tot in de Griekse, Indiase en Chinese oudheden. Bij aromatherapie gebruikt men plantmateriaal en aromatische plantenoliën, waaronder essentiële oliën. Dikwijls gaat het dan ook om behandelingen met gebruik van geuren. Doel van aromatherapie is de gemoedstoestand, het leervermogen en het psychische en fysieke welzijn ten positieve te beïnvloeden. Hieronder leest u waar aromatherapie zoal voor kan worden gebruikt en welke producten u via de webshop van Pranayur kunt bestellen.

Waar kunt u aromatherapie voor gebruiken?

De verschillende vormen van aromatherapie kunnen voor uiteenlopende doeleinden worden ingezet. Zo zijn er middelen die helpen tegen verkoudheid, ter behandeling van spierpijn of om problemen door een te hoge of te lage bloeddruk het hoofd te bieden. Sommige varianten helpen zelfs tegen wondjes en schimmels. Over het algemeen wordt geurtherapie als rustgevend en ontspannend ervaren, vooral in tijden van stress. Hieronder leest u welke soorten van aromatherapie via de webshop van Pranayur worden aangeboden.

Aroma verdampen

Met een aromaverdamper kunt u de kennis en de effecten van aromatherapie eenvoudig zelf toepassen. De aromaverdamper van Pranayur zorgt direct voor een positieve sfeer in de ruimte waar u deze plaatst. Aangezien geuren invloed hebben op lichaam en geest, kunt u met de aromaverdamper deze invloed aanwenden om u te ontspannen of juist te stimuleren.

Etherische aromamengsels

Pranayur biedt via de webshop verschillende soorten etherische aromamengsels. Elke beschikbare geur geeft weer een ander effect en sommige geuren kunnen zelfs onprettige luchtjes laten verdwijnen. Bij deze aromamengsels gaat het om samengestelde geuren. Prefereert u één specifieke geur? Kijk dan eens gerust rond bij de etherische oliën. Lees er hieronder alvast iets meer over.

Etherische oliën

Onder de etherische oliën vindt u oliën die worden gewonnen uit verschillende delen van planten. Denk aan de bladeren, de schil, de schors, de vrucht, het zaad of de bloesem. Aan de geur van de olie kunt u normaliter afleiden uit welke plant het is gewonnen. Etherische oliën zijn speciaal te noemen, aangezien het slechts van een klein deel van alle planten mogelijk is deze oliën te produceren.

Natuurlijke wierook

Een ander relevant onderdeel van aromatherapie is tenslotte het gebruik van natuurlijke wierook. Dit is een ideale manier om uw eigen moment van wellness in huis te creëren. Door de speciaal ontwikkelde wierookstokjes aan te steken wordt de natuurlijke wierook via een fijne geur verspreid in de desbetreffende kamer. Oorspronkelijk werd wierook veelvuldig gebruikt bij inwijdingsrituelen. Tegenwoordig gaat het meer om het beschermende effect, het zuiveren van het aura, het verhelderen van de geest en natuurlijk het verspreiden van een vredige sfeer middels een warme, zoete geur.

Bestel uw aromatherapieproducten via de webshop van Pranayur

Heeft u wellicht vragen over het assortiment aan aromatherapeutische producten dat u in de webshop van Pranayur kunt vinden? Wenst u geadviseerd te worden welke varianten het best passen bij uw specifieke situatie? Bel dan gerust naar 0320-289835 of stuur een e-mail naar sales@pranayur.nl. Onze specialisten staan u graag te woord en voorzien u van deskundig advies. Besluit u vervolgens via de Pranayur-webshop te bestellen? Als u dit vandaag doet voor 12.00 uur, dan ontvangt u een werkdag later uw bestelling al thuis. Bovendien worden bij bestellingen van 20 euro of meer geen verzendkosten in rekening gebracht. Bestel dus snel uw favoriete producten met betrekking tot aromatherapie en profiteer van de ontspannende uitwerking ervan.