Etherische oliën

Koop uw etherische olie online

Rooster Lijst

24 Artikel(en)

Rooster Lijst

24 Artikel(en)

Etherische oliën

Etherische oliën kopen via de webshop van Pranayur!

Wat is een etherische olie?

Etherische oliën of essentiële oliën zijn oliën die worden gewonnen uit verschillende delen van een plant; de bladeren, de schil, de schors, de vrucht, het zaad of de bloesem. De geur van de olie is kenmerkend voor de plant waaruit ze wordt gewonnen. Hoewel deze producten oliën genoemd worden, zijn en voelen ze niet vettig aan. De oliën zijn vloeibaar op kamertemperatuur. Bij verhitting verdampen ze snel en ook ontbranden ze gemakkelijk. Etherische oliën zijn in zeker zin erg speciaal, omdat maar een klein gedeelte van het plantenrijk (ongeveer 10%) in staat is om deze oliën te produceren. Deze oliën worden voornamelijk gewonnen uit leden van de volgende plantenfamilies: schermbloemenfamilie (Apiaceae), composietenfamilie (Asteraceae), Burseraceae, cipresfamilie (Cupressaceae), lipbloemenfamilie (Lamiaceae), mirtefamilie (Myrtaceae) en wijnruitfamilie (Rutaceae). Het gebruik van etherische oliën is al eeuwenoud: Vele generaties voor ons gebruikten etherische olie al. Bij ziekten, als onderdeel van het uitoefenen van bepaalde rituelen, maar ook bijvoorbeeld om kwade geesten te verjagen. Behalve het feit dat u voortbouwt op een eeuwenoude traditie, is het ook nog eens zo dat als u uw etherische oliën bij onze webshop bestelt, u een natuurlijk en organisch product in huis haalt.

Wat is het verschil tussen etherische olie en essentiële olie?

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen etherische olie en essentiële olie. In Engelstalige landen wordt namelijk veelal gesproken over essential oil. Vandaar dat wij vaak de vraag krijgen of er een verschil is tussen etherische olie en essentiële olie. Echter is er eigenlijk geen verschil tussen etherische olie en essentiële olie. De aanduiding essentiële olie is afkomstig van het Engelse woord essence, dat hier extract betekent. Met essentiële olie wordt daarom in dit geval etherische olie bedoeld. 

Soorten etherische oliën

In deze webshop kunt u diverse etherische oliën kopen. Wij hebben we voor ieder wat wils; verschillende geuren essentiële oliën, van basilicum tot tijm. Iedere geur beïnvloedt lichaam en geest op een andere manier. De ene geur werkt ontspannend, terwijl de andere geur stimuleert. Een voorbeeld van een geur die ontspannend en verwarmend werkt is rozemarijnolie. Sinaasappel is een geur die juist een verkwikkend effect heeft. Verder is het uiterst belangrijk dat u altijd de instructies van het product zorgvuldig bestudeert, omdat verschillende soorten oliën dus hele verschillende effecten kunnen hebben en hun effecten soms zelfs afhangen van de hoeveelheid die u gebruikt. U las hierboven al zo’n voorbeeld van oliën die hele andere en zelfs tegenovergestelde effecten kunnen hebben. Lavendel, wellicht de meest veelzijdige etherische olie die wij aanbieden, is een voorbeeld waarbij u goed op de dosering moet letten: Deze olie kan gebruikt worden als rustgever en heeft ook slaapverbeterende kwaliteiten. Echter, als u hier teveel van gebruikt, werkt de olie juist stimulerend.

Kortom, kijk rustig rond in onze webshop en bestel! Kies de geur, geurcombinatie en de combinatie effecten die het beste bij uw wensen past. Met het ruime aanbod van etherische oliën kunt u ongetwijfeld snel de producten kopen die u zoekt. 

Bestel snel uw etherische oliën bij onze webshop!

Bestel snel uw natuurlijke, organische en heerlijk geurende etherische of essentiële oliën bij onze webshop. Koop de oliën die passen bij uw wensen en ervaar zelf de positieve effecten die onze etherische oliën hebben op verschillende kwalen zoals stress. Als u uw bestelling voor 12.00 plaatst, heeft u deze de volgende dag al in huis. ij bezorgen alleen niet op zon- en feestdagen. Ten slotte verzenden wij bestellingen van meer dan 20 euro altijd gratis naar het bezorgadres. Des te meer reden dus om een paar heerlijke etherische oliën te kopen en direct uit te proberen!