Ayurveda Kruidenelixers

Rooster Lijst

13 Artikel(en)

Rooster Lijst

13 Artikel(en)

Ayurveda Kruidenelixers

Wat is een kruidenelixer?

Een kruidenelixer is een drankje waaraan gezondheidsondersteunende eigenschappen kunnen worden toegeschreven. Kruidenelixers die gebaseerd zijn op Ayurveda zijn bijvoorbeeld rishta’s en asava’s. Deze elixers bieden ondersteuning bij het hanteren van een gezonde levenswijze en het bevorderen van de gezondheid. Via de webshop van Pranayur kunt u diverse varianten hiervan vinden en bestellen. Hieronder vindt u meer informatie over de rishta’s en de asava’s. Verder leest u hoe u erachter kunt komen op welke manier u Ayurveda het best gebruikt. Meer informatie over de Ayurveda-levensstijl vindt u in de kennisbank. Verder kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

Hoe past u Ayurveda het best toe?

Hoe u het beste Ayurveda kunt toepassen en welke producten en kruidenelixers hier ideaal op aansluiten, laat zich niet zomaar bepalen. Het afleggen van een Ayurveda-test is daarom aan te bevelen. Dit kunt u zowel online doen als bij een Ayurvedische arts. Door deze test zult u erachter komen welke middelen het beste bij uw lichaam, en de instandhouding van een goede gezondheid ervan, passen. Na de test weet u ook of Ayurveda-kruidenelixers voor u ondersteuning kunnen bieden. Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd Pranayur contacteren of eventueel uw arts of therapeut raadplegen.

Asava

Asava's zijn Ayurvedische kruidenelixers die verkregen zijn door fermentatie. De bereidingswijze van asava-kruidenelixers lijkt op die van wijn. Door het gistingsproces komen niet alleen de wateroplosbare bestanddelen, maar ook de alcoholoplosbare bestanddelen van de verwerkte planten vrij. Dit zorgt ervoor dat de werkzame componenten goed opneembaar zijn in het lichaam. Asava's bevatten uiteindelijk ongeveer 10% alcohol. Normaliter wordt tweemaal per dag, direct na een maaltijd, een eetlepel (15 milliliter) hiervan ingenomen. Hierbij wordt de elixer gemengd met eenzelfde hoeveelheid water. Verschillende varianten asava-kruidenelixers zijn via de webshop van Pranayur te bestellen. Wilt u hier eerst meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Rishta

Een rishta is een kruidenelixer op basis van Ayurvedische rietsuiker (Sharkara). Deze kruidendrank is zeer goed opneembaar. Door het natuurlijke gistingsproces ligt het alcoholgehalte op ongeveer 10%. De meest relevante ingrediënten zijn als kruiden-afkooksels in deze Ayurvedische elixer verwerkt. In principe neemt u hiervan twee keer per dag een eetlepel (15 milliliter) in, vermengd met een vergelijkbare hoeveelheid water. Dit doet u normaliter direct na een maaltijd. Via de Pranayur-webshop kunt u diverse soorten rishta-kruidenelixers bestellen. Voor vragen over deze elixers kunt u vanzelfsprekend altijd contact met ons opnemen.

Bestel uw Ayurveda-kruidenelixer via de webshop van Pranayur

Heeft u interesse in Ayurveda-kruidenelixers en wenst u hierover meer informatie te ontvangen? Dan is het voor u goed om te weten dat onze specialisten u graag te woord willen staan. Bel 0320-289835, stuur een e-mail naar sales@pranayur.nl of laat een bericht achter via ons online contactformulier. Dan helpen wij u zo goed mogelijk verder. Wilt u overgaan tot het kopen van een van de kruidenelixers? Als u vóór 12.00 uur bestelt via de webshop van Pranayur, dan ontvangt u uw bestelde producten de volgende werkdag al bij u thuis. Verder betaalt u geen verzendkosten bij bestellingen van boven de 20 euro. Kortom, bestel via de webshop van Pranayur en ondersteun uw gezondheid met een Ayurveda-kruidenelixer.