Hoofd

Ayurvedische verzorging van het hoofd met producten van Pranayur

Rooster Lijst

11 Artikel(en)

Rooster Lijst

11 Artikel(en)

Hoofd

Rustgevende olie voor het hoofd

Heb je veel last van hoofdpijn, haaruitval, concentratieproblemen of andere klachten aan het hoofd? Dan kan een regelmatige hoofdmassage met een van de kruidenoliën van Pranayur de uitkomst bieden! Bij Pranayur vind je diverse oliën speciaal samengesteld voor de verzorging van het hoofd. Ze bevatten natuurlijke ingrediënten: kruiden en planten met unieke eigenschappen die al eeuwenlang bij de Indiase geneeswijze Ayurveda gebruikt worden. De kruidenoliën bestel je eenvoudig hier in onze webshop.

Het hoofd in de Ayurveda

In de Indiase traditie van de Ayurveda wordt veel gewerkt met verschillende massages, zo ook met het masseren van het hoofd. Het hoofd en de hersenen zijn natuurlijk een zeer belangrijk onderdeel van het lichaam. In de kruidenolie speciaal voor het hoofd is dan ook vaak de plant Brahmi te vinden. Volgens Ayurvedische principes worden het hoofd en de hersenen met deze plant optimaal ondersteund. Brahmi in de kruidenolie van Pranayur kan door middel van hoofdmassages diep in het weefsel doordringen. De plant zorgt voor ontspanning, houdt het hoofd koel en is bovendien zeer voedend voor de haren. Ten slotte zorgt brahmi ook voor een goed werkende geheugenfunctie.

Unieke effecten van hoofdolie

Naast de plant brahmi bieden we bij Pranayur nog andere oliën speciaal voor het hoofd die elk een ander effect hebben. Wil je de doorbloeding stimuleren? Kies dan voor olie met cheryani. Basugandar olie heeft juist bloedreinigende effecten, en aminjal olie reinigt de sinussen en verhoogt de weerstand. Sommige van de kruidenoliën kunnen tevens gebruikt worden als neusdruppels.

Hoofd masseren met natuurlijke kruidenolie

Het hoofd masseren met natuurlijke kruidenolie is ideaal voor de verzorging van het haar. Een aantal effecten van de kruidenolie zijn:
  • Het verzorgt het haar op een natuurlijke wijze door middel van kruiden
  • Haaruitval wordt voorkomen
  • Helpt tegen droog haar
  • Voorkomt vroegtijdig grijs worden
  • Het haar wordt sterk en veerkrachtig
Maar natuurlijk is het ook zeer geschikt wanneer je kaal bent, aangezien het ook de hoofdhuid en de hersenen verzorgt. Warm de olie op met een oliewarmer (ook bij Pranayur te verkrijgen), en masseer een kleine hoeveelheid van de olie in de huid. Dit doe je door kleine draaiende bewegingen met de vingertoppen te maken. Laat de olie vervolgens goed intrekken. Door de olie ‘s avonds voor het slapen aan te brengen heeft het alle tijd om in te trekken. Was ten slotte in de ochtend met een milde shampoo het haar. Tip: wanneer je last hebt van stress en slecht kan slapen: breng de olie dan aan op de voetzolen!

Bestel eenvoudig online

Kan jouw hoofd ook wel wat extra verzorging gebruiken? Bestel dan de kruidenoliën van Pranayur eenvoudig hier in onze webshop. Doe je dit vandaag voor 12 uur? Dan heb je de producten morgen al thuis. Bovendien worden bestellingen boven de 20 euro altijd gratis thuisbezorgd. Kies ook voor natuurlijke verzorging van het hoofd met de olie van Pranayur!