Massageoliën voor het lichaam

Bestel ayurvedische producten voor een lichaamsmassage
Categorie

Rooster Lijst

14 Artikel(en)

Rooster Lijst

14 Artikel(en)

Massageoliën voor het lichaam

Kom tot rust met een lichaam massage

Ben jij er ook wel aan toe om eens even helemaal tot rust te komen met een lekkere lichaam massage? Of wil jij je insmeren met lekkere oliën van volledig natuurlijke ingrediënten? Kies dan voor de massageoliën van Pranayur. Deze oliën van 100% natuurlijke ingrediënten zijn ideaal voor een heerlijke lichaam massage. Ook kun je ze gebruiken om je huid te voeden. Kies in ons ruime assortiment een zogenaamde ‘taila’ die bij je past, en bestel hem eenvoudig hier in de webshop.

Effect van een ayurvedische massage

Een van de basisprincipes van ayurveda, de eeuwenoude geneeswijze uit India, is de balans tussen de drie Dosha’s. Deze Dosha’s zijn de Vata, Pitta en Kapha. Elk staan ze symbool voor bepaalde werkingen in het lichaam, en hun effect op je gezondheid en je humeur. Zijn de Dosha’s uit balans, dan kun je daar lichamelijke klachten door ervaren. Een lichaam massage met massageoliën volgens traditioneel ayurvedische recept helpen om de Dosha’s weer in balans te brengen. Heb je bijvoorbeeld een teveel aan Vata? Dan helpt een rustige, voedende lichaam massage. Ben je juist futloos door te veel Kapha? Kies dan voor een stimulerende massage. Natuurlijk gebruik je bij je lichaam massage de ayurvedische massageoliën van Pranayur.

Helende werking van een lichaam massage

Zoals gezegd heeft de ayurvedische lichaam massage een positief effect op de gezondheid, en dus een helende werking. Het is dan echter wel belangrijk dat je voor een massageolie kiest met de juiste ingrediënten. Je wilt immers wel de juiste Dosha stimuleren. In de webshop van Pranayur vindt je heel veel verschillende oliën voor elke Dosha. Deze oliën worden ook wel taila’s genoemd. Dit betekent sesamolie, en is dan ook het basisingrediënt voor heel veel verschillende massageoliën voor ayurvedische lichaam massages. Sesamolie is zo populair omdat het de unieke eigenschap heeft om zeer diep in het weefsel door te dringen. Voor elke taila in onze webshop hebben wij duidelijk uitgelegd welke specifieke werking hij heeft.

Traditionele ayurvedische massage

De lichaam massage heeft altijd een belangrijke rol gespeeld binnen de ayurveda. De natuurlijke ingrediënten van onze taila’s zijn dan ook volgens traditioneel Indiaas recept. Volgens de traditie kunnen er verschillende massages uitgevoerd worden. Zo wordt er binnen de ayurveda onderscheid gemaakt tussen een volledige lichaam massage (ook wel Abhyanga genoemd) en alleen een hoofdmassage. Hiervoor kunnen verschillende middelen gebruikt worden zoals een droge poeder, kruidenpasta of medicinale oliën. Bij Pranayur kun je terecht voor zowel middelen voor een hoofdmassage als een volledige lichaam massage. Wij hebben ons bovendien gespecialiseerd in ayurvedische massageoliën.

Snel online bestellen

Ga jij ook ontspannen met een heerlijke ayurvedische lichaam massage? Kies dan voor de volledig natuurlijke massageoliën van Pranayur. je bestelt ze eenvoudig hier in de webshop. Wanneer je dit voor 12 uur doet heb je ze de volgende dag al in huis. Bovendien worden bestellingen van minimaal €20 altijd gratis thuisbezorgd. Voor een heerlijke ontspannende ayurvedische lichaam massage kun je terecht bij Pranayur!