Bio Ayurveda

Bio Ayurveda, Biologische Ayurvedische producten

Rooster Lijst

16 Artikel(en)

Rooster Lijst

16 Artikel(en)

Bio Ayurveda

Kies voor biologisch

Steeds vaker kiezen mensen voor volledig biologische producten. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu! Vandaar dat we bij Pranayur ook de biologische lijn Pranyur Organics opgestart hebben. Onze biologische producten bevatten versgeplukte kruiden die op natuurlijke wijze verwerkt worden. Alles wordt duurzaam en ecologisch geteeld door diverse landbouwcoöperaties in India, Sri Lanka en in het gecertificeerde bosgebied in Gurejat (West-India). Jij bestelt de biologische voedingssupplementen, ghee en andere producten vervolgens gewoon hier in onze webshop!

Volledig biologische voedingssupplementen

Binnen ons Pranyur Organics assortiment hebben we verschillende soorten biologische voedingssupplementen in zowel capsule als poedervorm. De tabletten zijn gemaakt van een samenstelling van kruiden en mineralen en vormen een onderdeel van een gezonde levensstijl en een uitgekiend voedingspatroon. De biologische poeder, wat binnen de Ayurveda churna genoemd wordt, is een mengsel van verpulverde kruiden en mineralen. Bij Pranayur bieden we heel veel verschillende soorten en smaken poeders Churna's). Er zit dus altijd een samenstelling en smaak voor u tussen.

Triphala: klassieke Ayurvedische formule

Een klassieke Ayurvedische formule die wij onder andere ook in onze biologische voedingssupplementen gebruiken is Triphala. Deze is verkrijgbaar in zowel een poeder als tabletvorm. Triphala bestaat uit drie vruchten: Amalaki, Haritaki en Bibhitaki. De betekenis van Triphala is dan ook letterlijk ‘drie vruchten’. De mix is ideaal voor het behandelen van klachten aan het hoofd op een biologische, ayurvedische manier.

Wat is biologische ghee?

Bij Pranayur kun je tevens terecht voor biologische kruidenghees. Ghee is eigenlijke de Indiase variant van boter. Hier zijn nog specifieke biologische kruiden aan toegevoegd, wat het tot een echte kruidenghee maakt. In India wordt het dagelijks gebruikt bij het bakken, frituren en braden. Ook in Nederland wordt het steeds vaker ingezet bij het koken. Daarbij kan de ghee ingezet worden voor andere Ayurvedische remedies.

Waarom je kiest voor ghee

Naast het feit dat de kruidenghee van Pranayur volledig biologisch is, heeft het ook nog andere positieve eigenschappen, waaronder:
  • Het gaat veel langer mee dan ‘gewone’ boter, en kan bovendien langer en op hogere temperatuur verhit worden.
  • Het heeft een verkoelende werking en ondersteunt het lichaam waarbij de Vata uit balans is.
  • De spijsvertering wordt gestimuleerd en ondersteund bij het opnemen van voedingsstoffen.
  • Ghee is een transportmiddel dat het gehele lichaam van aanvullende kruiden voorziet.
  • Deze variant op boter kan ook gebruikt worden door mensen met een koemelkallergie of lactoseintolerantie.

Bestel eenvoudig online

De biologische voedingssupplementen en kruidenghees van de Pranayur Organics lijn bestel je zeer eenvoudig gewoon hier in onze webshop. Doe je dit voor 12 uur in de middag, dan heb je de producten de volgende dag nog in huis. Bovendien hoef je voor bestellingen van boven de 20 euro geen verzendkosten te betalen. Kies ook voor de biologische producten van Pranayur Organics!