Ayurveda Kruidenghees

Rooster Lijst

5 Artikel(en)

Rooster Lijst

5 Artikel(en)

Ayurveda Kruidenghees

Bestel Ayurvedische kruidenghees via de webshop van Pranayur

Kruidenghees vormen een relevant onderdeel van een Ayurvedische levenswijze. Een ghee is in wezen een Indiase variant van geklaarde boter. Wanneer daar nog specifieke kruiden aan zijn toegevoegd, dan zijn het daadwerkelijk kruidenghees. Via de webshop van Pranayur vindt u hiervan diverse soorten. Wilt u meer weten over deze kruidenghees en de precieze gezondheidsvoordelen ervan? Hieronder verschaffen we u alvast enige informatie. Voor meer details kunt u gerust contact opnemen met de vakmensen van Pranayur. Zij vertellen u er graag meer over.

Wat is ghee?

Van oorsprong is ghee de Indiase variant van geklaarde boter. In India en omringende landen wordt ghee in de keuken dagelijks gebruikt bij het bakken, frituren en braden. Specerijen zoals koriander, komijn en mosterdzaad worden voordat ze aan gerechten worden toegevoegd eerst geroosterd in ghee. In de westerse wereld is ghee een uitstekende vervanger voor bijvoorbeeld bakboter, zonnebloemolie of olijfolie; alleszins producten om mee te bakken of te braden. Ghee heeft daarbij wel als voordeel dat het tot hogere temperaturen verhit kan worden. Los hiervan kan ghee ook nog bij verschillende Ayurvedische remedies worden ingezet.

Voordelen van ghee ten opzichte van ‘normale’ boter

Ghee heeft als geklaarde boter een aantal grote voordelen ten opzichte van ‘normale’ boter. Zo kunt u ghee langer en op een hogere temperatuur verhitten voordat het verbrandt. Bovendien is ghee langer houdbaar dan reguliere boter. Verder is er een aantal gezondheidsvoordelen te noemen als het gaat om ghee. Welke dat zijn, dat leest u hieronder.

Postieve eigenschappen van ghee

Ghee staat bekend om zijn verkoelende werking. Daarnaast wordt u de nodige ondersteuning geboden op het moment dat u hinder ondervindt van een vata-onbalans. De geklaarde boter weet verder uw spijsvertering te stimuleren en te ondersteunen bij het opnemen van voedingsstoffen. Bovendien kan ghee beschouwd worden als een soort transportmiddel om de positieve gezondheidseigenschappen van (aanvullende) kruiden tot overal in uw lichaam te laten doordringen. Deze Ayurvedische variant op geklaarde boter is een gezond product voor vrijwel iedereen, ook voor mensen met koemelkallergie of lactose-intolerantie. Alleen mensen met obesitas, een hoog cholesterolgehalte en/of te veel afvalstoffen in hun lichaam moeten terughoudend zijn. Bij twijfel hierover kunt u altijd even contact opnemen met de behulpzame experts van Pranayur.

Meer tips omtrent het gebruik van ghee

Bovenop de hierboven genoemde voordelen is het ook zo dat tijdens het opwarmen van de boter er een schuimlaagje ontstaat. Volgens de Ayurvedische gezondheidsleer bezit dit schuim componenten die positief uitvallen voor de gezondheid. Het is dan ook aan te raden dit schuim te bewaren en later door uw maaltijd te mengen. Wilt u meer lezen over het toepassen van ghee of over hoe u zelf ghee kunt maken? Lees dan ons blogartikel hierover.

Bestel uw Ayurvedische kruidenghees via de webshop van Pranayur

Heeft u interesse in de verschillende kruidenghees die in de webshop van Pranayur te vinden zijn? En heeft u misschien nog specifieke vragen over deze en andere Ayurvedische producten? Onthoud dan dat de specialisten van Pranayur u altijd graag te woord staan om bijvoorbeeld advies te geven. Contact opnemen kan altijd door te bellen naar 0320-289835 of een e-mail te sturen naar sales@pranayur.nl. Als u besluit via de Pranayur-webshop uw kruidenghee(s) te bestellen, dan ontvangt u uw bestelde producten morgen al bij u thuis (mits voor 12.00 uur besteld). Bij bestellingen met een waarde boven de 20 euro worden ook nog eens geen verzendkosten in rekening gebracht. Twijfel dus niet en bestel uw Ayurvedische kruidenghees via de webshop van Pranayur.