Boeken

Boeken over Ayurveda bestel je bij Pranayur

Rooster Lijst

5 Artikel(en)

Rooster Lijst

5 Artikel(en)

Boeken

Lees alles over Ayurveda in de vele boeken

Ayurveda is een geneeswijze die eeuwen geleden in India ontstaan is. In de loop der tijd is het ook naar Europa overgewaaid, en tegenwoordig zijn er ook in Nederland steeds meer mensen die volgens de principes van Ayurveda leven. Wil jij je ook in de filosofie van de Ayurveda verdiepen? Bij Pranayur kun je terecht voor een groot aanbod boeken over het onderwerp. Denk hierbij niet alleen aan de uitgangspunten van Ayurveda, maar ook aan praktische tips die je toe kunt passen tijdens het mediteren of kookboeken voor de lekkerste Ayurvedische recepten. Boeken over Ayurveda bestel je eenvoudig in onze webshop.

Filosofie van Ayurveda

Aangezien de bekendheid van Ayurveda alsmaar groeit in Europa, groeit ook het aantal vragen over het onderwerp. In de boeken over Ayurveda die je bij Pranayur kunt bestellen worden alle vragen beantwoord. De basisfilosofie van Ayurveda draait echter om de Prana, de levensenergie die door het lichaam van mensen stroomt. Deze worden beïnvloed door de balans van de drie zogenaamde Dosha’s. Deze Dosha’s zijn elk verantwoordelijk voor een deel van het lichaam:
  • Vata: de Dosha van lucht en ether die de beweging van het lichaam stimuleert en de capaciteit, helderheid en alertheid beïnvloedt.
  • Pitta: de Dosha van water en vuur die onder andere verantwoordelijk is voor de lichaamswarmte, spijsvertering, het zicht, intellect en het uitdrukkingsvermogen.
  • Kapha: de Dosha van aarde en water die zich bezighoudt met lichaamsstructuur, vochthuishouding, psychische stabiliteit, balans en de geheugenfuncties.

Effectief mediteren

Binnen de Ayurveda zorgt meditatie voor innerlijke rust en een heldere geest. De techniek is al duizenden jaren oud en is erop gericht om het zelfbewustzijn te vergroten en beter om te gaan met stress. Mediteren heeft echter nog veel meer voordelen. Zo zorgt het ervoor dat je je beter bewust wordt van de wereld om je heen en de gevoelens van andere mensen. De techniek van meditatie is zeker niet alleen toegankelijk voor yogi’s en boeddhistische monniken. Bij Pranayur hebben we een groot aanbod aan boeken over Ayurveda en hoe je het meest effectief kunt mediteren.

Kookboeken met Ayurvedische recepten

Ten slotte speelt voedsel een zeer belangrijke rol in de Ayurveda. Vooral het gebruik van natuurlijke ingrediënten als kruiden en planten staat centraal bij Ayurveda. Bij Pranayur vind je verschillende kookboeken waarmee je snel en eenvoudig de lekkerste Ayurvedische gerechten kunt maken. Deze zitten vol met gezonde planten en goede kruiden die je lichaam optimaal ondersteunen. Ben je op zoek naar een specifiek Ayurvedisch ingrediënt? Grote kans dat je dit ook gewoon in ons assortiment vindt.

Ayurveda boeken online bestellen

Wil jij alles te weten komen over de Ayurveda, effectief leren mediteren of de lekkerste Ayurvedische gerechten klaarmaken? De boeken met alle informatie over Ayurveda bestel je natuurlijk in de webshop van Pranayur. Doe je dit voor 12 uur in de middag, dan heb je de boeken de volgende dag al thuis. Daarbij is het niet nodig om voor bestellingen boven de 20 euro nog extra verzendkosten te betalen.