Meer Views

Het Ayurveda Kookboek

Art.nr: 113-111363

Voeding en gezondheid
Lees meer
€ 20,06

Beschikbaarheid: Tijdelijk uitverkocht

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Merk Holisan
Daarom Pranayur
Omschrijving

Details

Ayurveda is één van de oudste medische stelsels ter wereld en stamt, net zoals yoga, uit India en is reeds duizenden jaren oud. Beide disciplines beogen hetzelfde doel, namelijk lichamelijke en geestelijke volmaaktheid, en zij hebben dan ook vele gemeenschappelijke opvattingen.

Eén van deze opvattingen is dat het geheim van een gezond lichaam en van een gezonde geest schuilt in het evenwicht tussen de 'oerkracht' van het leven zoals die zich manifesteert in de elementen vuur, aarde lucht, water en ether en het menselijk lichaam.

Verstoring van deze balans veroorzaakt ongemakken, ziekten en pijn. De grote verdienste van Ayurveda is dat zij twee eenvoudige methoden geeft om dit verstoorde evenwicht - en dus ook onze gezondheid, te herstellen. De eerste methode bestaat uit het verantwoord Ieren omgaan met onze behoeften zoals ademhaling, frisse lucht, zuiver water en slaap.

De tweede methode bestaat uit een op ons persoonlijk afgestemde consumptie van bepaalde producten, zoals bepaalde bonen, fruitsoorten, granen, groenten, kruiden en zaden, omdat hierin de oerkracht het sterkst aanwezig is en daardoor de kans op herstel het grootst is.

Het Ayurveda Kookboek van Amadea Morningstar, voedingsspecialiste en Urmila Desai, expert in de Indiase keuken, bevat niet alleen ruim 250 eenvoudig te bereiden, smakelijke recepten die er op gericht zijn uit balans geraakte constituties weer in evenwicht te brengen, maar het legt tevens uit welke voedingsstoffen - in overeenstemming met de persoonlijke behoeften - gecombineerd moeten worden om het grootste rendement uit Ayurvedisch koken te halen.

Duidelijke tabellen voor een snel overzicht van de verbanden tussen persoonlijkheidstypen en het aangewezen voedsel, alsook een verklarende woordenlijst maken het voor de westerse mens samengestelde Ayurveda Kookboek tot één van de beste handleidingen om niet alleen lekker te eten, maar bovendien om de kwaliteit en de dynamiek van het leven te verhogen en ziekten te vermijden.

 

Zie ook:

Ayurvedisch Koken voor de Westerse Keuken

Boeken