Jamun beker

Art.nr: 8714226015787

Jamun beker

Lees meer
€ 19,31

Beschikbaarheid: Op voorraad

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Merk Holisan
Daarom Pranayur
Omschrijving

Details

Jamun (Syzygium cumini), ook wel bekend als Jambolan, is een middelgrote boom die in grote delen van India voorkomt. De vrucht wordt in veel delen van de wereld als gezonde snack gegeten. Jamun zit vol antioxidanten en flavonoiden die belangrijk zijn voor lichaam en geest.

Naast de vrucht wordt ook het hout veel gebruikt. Een bekende toepassing is de Jamun beker, gemaakt van het kernhout van de boom. De beker wordt met water gevuld. De vluchtige oliën in het hout komen in het water terecht, waardoor het verkleurt. Enkele uren later wordt dit 'Jamun water' gedronken.

Hoe gebruik je de Jamun Beker?

  1. Spoel de beker goed af onder stromend kraanwater. Gebruik geen afwasmiddel.
  2. Vul de beker 's avonds met water (ca. 80-100 ml). Na 8-10 uur wordt het water bruin van kleur. Drink dit gekleurde water 's ochtends 30 minuten voor het ontbijt. Vul de beker opnieuw met water en drink dit 's avonds 30 minuten voor het avondeten.
  3. Herhaal het gebruik van de beker gedurende 30 dagen. Als de kleur van het water niet meer verandert, maak je met een mes of vork voorzichtig wat krassen aan de binnenzijde. De beker kan dan opnieuw gedurende 7-15 dagen gebruikt worden.

Gebruik de beker niet langer dan 45 dagen en vervang deze dan door een nieuw exemplaar.

Let op:
Jamun hout heeft de neiging scheurtjes / lekkages te ontwikkelen tijdens het gebruik. Dergelijke scheurtjes verminderen de gezondheidswaarde van de beker niet. Zet de beker gewoon in een pan of schaal en blijf hem gebruiken. Bewaar de beker op een koele en droge plaats als je hem niet gebruikt om barsten te voorkomen. De Jamun Beker is een ambachtelijk natuurproduct. Kleine afwijkingen van de standaardvorm zijn dan ook normaal.

Bewijs voor het gezondheidseffect wordt nog beoordeeld in Europese toelatingsprocedure.