Meer Views

Pranayur ColonClean 60 g

Art.nr: 717

Voor een opgeruimd gevoel gebruik je Pranayur ColonClean. Dit kruidenpoeder is een natuurlijk middel voor een goede darmwerking. De combinatie van de ingrediënten bevordert de darmperistaltiek en zorgt zo voor een regelmatige, voorspelbare stoelgang. Bovendien voert Pranayur ColonClean resten van onvoldoende verteerd voedsel op doeltreffende wijze af, terwijl het de darmwand beschermt. Het houdt de darmen schoon en actief. Zorgt voor een goede stoelgang. Het reinigt, verzorgt en zuivert. En helpt snel. Bestel vandaag je Pranayur ColonClean zodat je gezond en lekker naar de wc gaat. Lees verder op deze pagina hoe het voor je werkt.


Lees meer
€ 14,44
Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden

Beschikbaarheid: Op voorraad

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Merk Holisan
Daarom Pranayur
 •  
  Gratis verzending binnen Nederland vanaf €20
 •  

  Voor 12 uur besteld,
  morgen in huis *

 •  

  100% natuurlijke Ayurveda &
  biologische producten

Omschrijving

Details

Lekker naar de wc gaan is prettig voor je lichaam en je geest

Iedereen is blij als naar de wc gaan goed verloopt en regelmatig is. Toch is er vaak wat voor nodig om dat gemak en die regelmaat te ervaren. Veel mensen hebben moeite om de darmen zonder problemen te legen.

Eigenlijk is één tot twee keer per dag heel normaal, en de eerste keer al in de ochtend – nog voor het ontbijt. Maar veel mensen zijn dat ritme kwijtgeraakt. Er zijn tal van kruiden in de natuur te vinden die een natuurlijke stoelgang ondersteunen.

Pranayur ColonClean is een ayurvedische combinatie die speciaal hiervoor is samengesteld uit planten die een bewezen goede impuls geven aan de dikke darm.

 

Spijsvertering: mond – maag – dunne darm – dikke darm – endeldarm > stoelgang

Een goede spijsvertering is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Lastig als dat je niet meezit. Een goede spijsvertering begint al in de mond – veel mensen beseffen zich dat niet. Zelfs het kijken naar gezond en goed eten kan het water al in je mond doen lopen.

En na de mond legt het nog een hele weg af. Het is een fantastisch systeem dat je helpt om vanaf je mond de gehele vertering (omzetting) voor jou te regelen. Daar hoeven we niet over na te denken. Maar als het niet meezit, gaan we daar wel over nadenken.

We willen nou eenmaal allemaal 'lekker poepen'. En zo is het. Dus dan kan het geen kwaad om een hulpmiddel te gebruiken zoals Pranayur ColonClean. Lees hier verder over de voordelen van het gebruik ervan. Je kunt het hier bij Pranayur bestellen.

 

Pranayur ColonClean helpt

 • een goede en natuurlijke stoelgang te bevorderen
 • een goede darmwerking
 • de darmperistaltiek te bevorderen
 • voor een regelmatige en voorspelbare stoelgang
 • een prettige neerwaartse beweging in de darmen
 • bij het opruimen/afvoeren van oude ballaststoffen (resten van onvoldoende verteerd voedsel)
 • het stimuleren van de spijsvertering

 

Darmen reinigen, zuiveren en ontslakken op een natuurlijke manier

Je darmen reinigen is prima om te doen. Het kan je hele energiehuishouding doen opklaren. Ontslakken is daar een belangrijk onderdeel in. Ontslakken wil niets anders zeggen dan het afvoeren van resten van onvoldoende verteerd voedsel.

Deze kunnen in je darmen achterblijven en dat kan remmend werken op je stoelgang en je energie. Pranayur ColonClean helpt je daarbij en helpt snel. Een aantal kruiden in ColonClean helpen je darmen ook te zuiveren. Dan heb je daar ook geen last meer van.

 

Je stoelgang begint bij de spijsvertering en eindigt in de peristaltiek

De spijsvertering heet Agni in Ayurveda. En een goede stoelgang gaat vaak hand in hand met een goede spijsvertering. Vandaar dat de kruiden in Pranayur ColonClean – met name Agnimantha – ook een goede spijsvertering ondersteunen.

Brandt je vuurtje eenmaal beter, dan is het gemakkelijker voor de peristaltiek om zijn werk te doen.

 

Rust en regelmaat voor je darmen is best wel belangrijk

Je darmen hebben jouw rust nodig. Planten als Amalaki en Haritaki, alsmede andere bestanddelen van deze Pranayur ColonClean formule, maken een wc-gang gemakkelijker. Maar het is ook heel belangrijk om er rust en regelmaat in te brengen.

Geef jezelf tijd. Iedere ochtend er even echt voor gaan zitten, meditatief en zonder te persen. Ook als er uiteindelijk niets gebeurt. Zo geef je jezelf (en je darmen) een impuls om hier aan te wennen. Het is belangrijk het lichaam weer rust en regelmaat bij te brengen.

Pranayur ColonClean is daarbij een steuntje in de rug. Dus… ga er weer eens goed voor zitten.

 

Als het maar een neerwaartse beweging is

Volgens Ayurveda wordt de beweging in de darmen aangestuurd door Vata Dosha – met behulp van het ‘bewegende’ element lucht. Vata Dosha helpt de darmen met een ritmische beweging alles in het maagdarmkanaal naar beneden te bewegen.

Bij verstoringen kan die beweging (naar beneden toe) verstoord of ‘lui’ raken. De kruiden in Pranayur ColonClean helpen je om deze beweging weer ‘wakker te maken’. Zodat je stoelgang prettig ondersteund wordt en alles op een juiste manier neerwaarts gaat.

Met name Haritaki en Agnimantha in ColonClean helpen deze neerwaartse beweging.

 

Bijzondere ingrediënten in Pranayur ColonClean

Agnimantha (Premna integrifolia)
Deze plant is in Ayurveda een onderdeel van de “tien-wortel-formule” en werkt ondersteunend op het gehele gebied van de dikke darm en de in het bekkengebied gelegen afvoerkanalen. De wortels van deze Agnimantha helpen de darm zich goed te legen en obstructies effectief af te voeren. Hier kun je meer lezen over deze plant.

Amalaki (Emblica officinalis)
Deze vrucht is bekend in Ayurveda om haar hoge Vitamine C gehalte in combinatie met een tannine-achtige buffer. Juist deze tannine in Amalaki helpt de dikke darm in het uitscheiden van ontlasting. Maar Amalaki helpt ook een juiste tonus te geven aan het gehele maagdarmkanaal en zorgt dat er geen onnodige – en soms droogmakende – verhitting kan ontstaan.

Haritaki (Terminalia chebula)
Deze vrucht wordt wel de vrucht van Buddha genoemd en is een van de meest ondersteunende remedies voor de dikke darm die Ayurveda kent. Nog meer dan Amalaki, bezit deze vrucht sterke tannine, en de wrange werking daarvan heeft een versterkende en revitaliserende – een ‘wakker makende’ – uitwerking op de wand van de dikke darm. Haritaki is de remedie bij uitstek voor je colon, je dikke darm, en helpt als geen ander bij afvoeren van wat er nog in de weg zat.

 

Bestel hier Pranayur ColonClean 60 g voor een opgeruimd gevoel.

 

Kijk verder:
>>> De yogadokter over (het belang van een goede) spijsvertering op Yogisan

Andere darm-ondersteunende producten zijn:
- Pranayur Spijsvertering
- Pranayur Darmwerking
- Triphala Churna Bio

 


 

Dosering en gebruik

Gedurende 1 week, een half uur voor het avondeten, 2 theelepels met warm water innemen. Daarna 1 theelepel per dag.

Opmerking

Niet gebruiken bij zwangerschap.
Niet combineren met (andere) laxeermiddelen.

Samenstelling

Eén gram bevat: Indiase kruisbes (Emblica officinalis) 250 mg, Premna integrifolia 250 mg, Zwarte Myrobalaan (Terminalia chebula) 250 mg, Terminalia belerica 250 mg

Allergie informatie

GEEN

Bijzonderheden

100% natuurlijk: bevat geen conserveermiddelen of kleurstoffen.
Kruidenpoeder.

Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden