Meer Views

Pranayur Vital Feet Bowl Set

Art.nr: 8714226009786

Ayurvedische voetmassage voor vitaliteit, rust en balans in lichaam en geest. Complete set: Ayurvedische Massageschaal van Kaash (een legering van koper en tin), een potje Vital Feet Ghee, een katoenen doekje en een instructie videolink. De Vital Feet Ghee is een speciale kruidenpasta. Dit is een ghee waarin Triphala (drie vruchten) zijn verwerkt. Deze geven de ghee een reinigend, versterkend en ontspannend effect. Een padabhyanga met de Vital Feet Bowl heeft een weldadig effect op het hele lichaam. Lees deze pagina om meer te leren over de voordelige aspecten en hoe u het kunt gebruiken. Echt een opkikker voor dagelijks gebruik. Bestel het via de webshop van Pranayur.


Lees meer
€ 45,24

Beschikbaarheid: Op voorraad

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Inhoud Set
Merk Holisan
Daarom Pranayur
Omschrijving

Details

Vanwege het grotere gebruiksgemak en op verzoek van veel klanten is de DVD vervangen door een instructiefilm op Youtube. U vindt de film via de volgende link:

Youtube: https://youtu.be/EAbTMxF4Epo

Pranayur Vital Feet Bowl Set – voor een wellness massage van de voet

Voetmassage behoort – net als hoofdmassage – tot de belangrijkste onderdelen van de traditionele ayurvedische massage. Voetmassage is bedoeld om verhoogde Vata en ruwe, branderige, vermoeide en droge voeten te verzorgen en daarmee te kunnen voorkomen.

Niet alleen zijn de voetzolen een goede plaats voor de opname van olie of ghee, ook is het effect ervan juist sterk op die plaats. Er bevinden zich namelijk energiezones in de voetzolen, bekend in de reflexologie. Deze staan in verbinding met de rest van het lichaam.

 

Kaash Bowl: een weldadig effect van bijzondere metalen

De Vital Feet Bowl is een schaaltje gemaakt van Kaash, een bijzondere legering van verschillende metalen met een weldadig effect op het gehele lichaam. De legering bestaat uit koper en tin.

Met dit schaaltje en ghee worden de voeten in cirkelvormige bewegingen gemasseerd. Het heeft een ontspannend en aansterkend effect. Breng het in alle rust aan op uw voeten. Het verhoogt de vitaliteit en u kunt er nog lekker van slapen ook.

Deze Feet Bowl wordt ook wel Kasa Bowl genoemd.

 

Triphala ondersteunt de conditie van uw oog

Triphala betekent drie vruchten: Amalaki (Emblica officinalis), Haritaki (Terminalia chebula) en Bibhitaki (Terminalia belerica). De Vital Feet Ghee is een speciale kruidenpasta. Het is een ghee waarin deze drie vruchten zijn verwerkt.

Voetmassage met deze speciale kruiden-ghee is goed voor het gezichtsvermogenHet geeft een weldadige ontspanning aan uw oogspieren. De Vital Feet Ghee reinigt, versterkt en bevordert ontspanning. 

Triphala heeft volgens Ayurveda een sterke affiniteit met de ogen. Het wordt op meerder wijzen ingezet om de ogen en het gezichtsvermogen te ondersteunen.

 

Padabhhyanga voor een goede voetzorg en massage tips

Wat betekent Padabhyanga? ‘Pada’ betekent voet en ‘Abhyyanga’ betekent massage (met medicinale olie of ghee). Reinig uw voeten met lekker warm water. Eventueel met een klein beetje zeep. Hier kunt u met uw handen al wat relaxerende massagebewegingen toepassen.

Maak rustige bewegingen. Van de kuiten naar de enkels. Naar de voeten. Naar de tenen. Nu bent u klaar voor de Vital Feet Bowl. Maak het schaaltje prettig warm. Dip het in de warme ghee. Breng het aan op de zool van uw voet in cirkelende bewegingen.

U kunt het elk moment van de dag doen. Het is vooral effectief als u het in de avond doet of vlak voor het slapen gaan. U kunt dit dagelijks herhalen, zolang u zich er goed bij voelt. Gebruik het alleen even niet als u koorts, een verkoudheid of een griep heeft.

Uw voeten zullen al snel zachter gaan aanvoelen. En u zult merken dat het uw voeten sterker maakt. Geef uzelf deze wellness cadeau en bestel via onze webshop de Pranayur Vital Feet Bowl Set.

 

Voordelen van de Vital Feet Bowl

Masseer uw voeten of voetzolen regelmatig met de Vital Feet Bowl. Het heeft een effect op uw hele lichaam. Gebruik daarvoor olie of ghee, in dit geval Triphala Ghee (of Vital Feet Ghee).

 • het geeft warmte en comfort tijdens de behandelingen
 • het heeft bijzondere eigenschappen door de bijzondere metalen
  • koper o.a. anti-bacterieel, anti-schimmel, 
  • tin o.a. verwijderen van toxines, helpt bij verteren
 • het draagt bij aan het immuunsysteem en de spijsvertering
 • het balanceert de tridosha (drie dosha’s)

 

Uw bloed gaat weer stromen - geen koude voeten meer

De huid van de voetzolen blijft door de massage met ghee extra soepel. Ook heeft het een gunstige invloed op de bloedsomloop. Deze gespecialiseerde manier van ayurvedische voetmasssage ontspant en versterkt de voetspieren. Dat zorgt voor een gevoel van lichtheid.

Na regelmatig gebruik van de Vital Feet Bowl rust het eigen gewicht heel anders op de voetzolen. En wanneer u vermoeide en/of koude voeten heeft, kan deze massage u helpen. 

 

In deze Vital Feet Bowl Set

In dit bijzondere setje treft u de volgende onderdelen aan:

 • een voetmassage Vital Feet Bowl van bijzondere metalen
 • een potje Vital Feet Ghee op basis van Triphala
 • een katoenen doekje

 

Ayurvedische voetzorg – voor iedere dag

Als mens lopen wij een heel leven lang op onze voeten. Vandaag de dag meestal met schoeisel. Vroeger – en in warme landen nog steeds – ook regelmatig op blote voeten. Dat zorgt nogal eens voor kloven.

Ayurveda heeft om die reden altijd veel aandacht gegeven aan de verzorging van de voeten. Dat is belangrijk van een praktische zorg voor deze ‘loop-instrumenten’ tot hygiëne en het voorkomen van het oplopen van ziekten via de voeten.

Dit is van belang omdat de voeten, via de zenuwuiteinden in de voeten, een gezondheidsconnectie met de rest van het lichaam hebben. Bij voetzorg in Ayurveda wordt vaak gekozen voor de inzet van medicinale ghee – ofwel ‘geklaarde boter’.

Dit staat in Ayurveda bekend als medicijn voor verschillende gebieden: zowel uitwendig als inwendig.

 

Laat uw voeten masseren, zodat u zich lekker vitaal zult voelen. Bestel hier de Pranayur Vital Feet Bowl Set.

 

Hier vindt u:
Pranayur Vital Feet Ghee
Triphala Ghee BIO

 


 

Dosering en gebruik

Vital Feet Ghee inmasseren op de voetzolen met behulp van Vital Feet Bowl.

Samenstelling

Vital Feet Bowl, Vital Feet Ghee (op basis van ghee en Triphala), katoenen doekje, Allergie informatie

GEEN

Instructies 

U vindt de film via de volgende link:

Youtube: https://youtu.be/EAbTMxF4Epo