Pranayur Geschenkset Harswierook Frankincense

Art.nr: 87142260152821

Het branden van wierook is een van de oudste toepassingen van geuren en was in alle oude culturen bekend. Het transformatieproces van de plant, waarvan de essentie door het element vuur vrijkomt in rook, ligt diep opgeslagen in ons vroegste geheugen. Daarom is een wierookritueel ook vandaag de dag nog steeds zeer effectief. De keuze van de juiste wierookpot kan de geurbeleving sterk beïnvloeden. Terwijl het traditionele gebruik van wierook op houtskool een sterke, intensieve geurbeleving geeft, biedt het langzaam smeulen op een stoofje met zeefje en theelicht een verfijnder parfum. Zorg er bij het gebruik van wierook altijd voor dat er zich geen brandbare voorwerpen in de omgeving bevinden. Blus na afloop het nog brandende houtskool en laat dit nooit onbeheerd achter.

Wierook branden met houtskool
Bij het aansteken van de houtskool kunt u het best gebruik maken van een tangetje. Zodra de houtskool knispert, begint er een vonk door de kooltjes te lopen. Plaats de kooltjes nu in een met zand gevuld wierookschaaltje. Pas na een paar minuten, wanneer de kooltjes goed gloeien en bedekt zijn met een wit aslaagje, kunt u de wierook erop leggen. Doet u dit te vroeg, dan dooft de gloed voortijdig. Om de warmteafgifte van de kooltjes wat te verminderen, kunt u er eerst wat zand op strooien.

Wierook branden met het stoofje
De wierook wordt direct nadat het theelichtje is aangestoken op het zeefje gelegd. De warmteontwikkeling is niet zo intens als bij houtskool en dus ook geschikt voor delicate kruiden. Om het zeefje te beschermen kan er een stukje aluminiumfolie onder worden geplaatst of een dun laagje zand op het zeefje worden gestrooid.

Frankincense is al lang de meest gewilde wierook in vele culturen. In het rotsachtige woestijnlandschap van Noordoost-Afrika groeien deze zes meter hoge, vaak bizar gevormde bomen op schrale grond waar verder niets op gedijt. De wierookoogst gebeurt al meer dan 3000 jaar op dezelfde manier. De bast wordt met een speciaal mes ingekerfd. Een melkachtig sap druppelt uit deze inkepingen en stolt onder invloed van de zon tot een hars. Na een oogstperiode van drie tot vier maanden produceert de boom de beste keus hars. In een seizoen kan tot 10 kg hars per boom geoogst worden.

Wierook Eritrea (= grotere stukken)
Deze wierook is een van de sterkste ruimtereinigers met een lichte, pure, citrusachtige geur.

Wierook India, 1e keus (grotere stukken), Boswellia serrata
Indiase wierook heeft een zwoele, zoet en harsachtig aroma. Het is ideaal voor aurareiniging, ondersteunt het geestelijk welzijn en wordt al meer dan 3000 jaar als middel in de Indiase Ayurveda gezondheidsleer gebruikt.

Wierook Aden
Bijzonder zuivere wierook met een warme, zwoele geur. Deze wierook ruikt het meest harsachtig omdat hij veel alfa-pineen bevat.
Lees meer

Normale prijs: € 21,18

Special Price € 17,55

We versturen je bestelling morgen

Beschikbaarheid: Op voorraad

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

-
Omschrijving

Details

Wierook Geschenkset met 3 wierooksoorten (ca. 65 g)

Afkomstig uit: Aden, Eritrea (1e keus), India (1e keus), Oman, Somalië (1e keus). Wierooklepeltje, zand.

We versturen je bestelling morgen
Beoordelingen

Schrijf je eigen beoordeling

Hoe waardeer je dit product? *

Beoordeling