Meer Views

Pranayur Nachtrust - 60 vcaps.

Art.nr: 489-111451

Bestel nu
Lees meer
€ 17,79
Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden

Beschikbaarheid: Op voorraad

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Merk Holisan
Daarom Pranayur
Omschrijving

Details

Goed en afdoende slapen is belangrijk voor uw algehele gezondheid. Als dat minder goed lukt, is het belangrijk daar wat extra’s voor te doen. Ayurveda kent tal van kruiden die daarbij helpen.

Op een natuurlijke manier uw nachtrust ondersteunen, daar spelen kruiden al honderden jaren een rol in. Zo kennen we bijna allemaal de ontspannende werking van valeriaan.

Een belangrijk ingrediënt van deze formule is de Indiase valeriaan. Veel mensen kennen de slaap ondersteunende werking van nootmuskaat. Dit kruid is eveneens in deze formule verwerkt.

 

Goede nachtrust door de aanmaak van melatonine - uw natuurlijke slaapritme

Ayurveda is een voorstander van vroeg naar bed gaan. Dan ondersteunt u uw natuurlijke slaapritme. Een evenwichtig slaapritme wordt vooral geregeld door melatonine, een stofje dat ons helpt om in een diepe slaap te komen. De diepe slaap is het belangrijkst voor een goede nachtrust.

Dat is anders dan bij de REM-slaap, waarin we vooral dromen. Wanneer de aanmaak van melatonine gedurende de avond niet goed werkt, voelen we ons meer ‘wakker’ dan we eigenlijk zijn. Of we slapen goed in, maar worden ‘s nachts wakker of dromen veel.

 

Manieren om uw natuurlijke melatonine-productie te ondersteunen

  • ga op tijd naar bed
  • vermijd kunstlicht in de avond, met name LED-lampen
  • drink ‘s avonds geen of minder koffie
  • zorg voor voldoende warmte in de avond, bijvoorbeeld een warm bad
  • neem een glas warme melk voor het slapen gaan
  • eet voldoende tryptofaanrijke voeding
  • gebruik kruidensupplementen die de pijnappelklier ondersteunen

 

Rustgevend en revitaliserend

Zo is Pranayur Nachtrust een zuiver natuurlijke slaapondersteuner. Gebaseerd op al eeuwenlang bekende remedies op dat gebied. Het houdt uw lichaamskanalen open en helder. Zodat uw diepe en revitaliserende slaap meer kans krijgt.

Deze kruiden werken over het algemeen extra goed als u ze inneemt met een warme drank. Dat kan warm water zijn, maar in de avond – voor het slapen gaan, warme melk of een warme amandeldrank. 

Belangrijke ingrediënten van deze nachtrustformule

Aziatische waternavel (Centella asiatica)
Deze plant staat bekend om haar rustgevende en versterkende werking op de geest. Het brengt verkoeling en ontspanning in een onrustige gevoels- en denkwereld. U valt op die manier makkelijker in slaap.

Indiase valeriaan (Valeriana wallichii)
Indiase valeriaan is een van de beste kruiden voor het zenuwstelsel. Deze plant werkt ‘aardend’ en geeft stabiliteit. Dat helpt bij ‘het loslaten van de dag’ en ondersteunt een ontspanning van alle spieren.

Pippali (lange peper, Piper longum)
Pippali – ofwel lange peper, een zusje van zwarte peper – is een veel gebruikt ayurvedisch kruid. Pippali is een uitstekend kruid voor het bevorderen van spijsvertering, opname en metabolisme van het voedsel dat we eten. Bovendien versterkt Pippali de werking van kruiden die tezamen met dit kruid worden ingenomen.

Nootmuskaat (Myristica fragrans)
Nootmuskaat is een bekend keukenkruid, dat in kleine hoeveelheden eveneens heel effectief een goede nachtrust ondersteunt. De essentiële olie in nootmuskaat maakt de geest helder en ondersteunt een goede concentratie – hetgeen ook meer rust geeft. Het heeft een goede werking op de luchtwegen en vrij ademen is belangrijk voor een goede slaap. 

Voor een nog beter resultaat is dit product mogelijk te combineren met een of meer van de volgende middelen:
Pranayur Stress Vrij
Pranayur Kracht & Herstel
Brahmi Taila (massageolie voor hoofd en voetzolen)

Lees verder:
>>> Aziatische Waternavel

 


 

Dosering en gebruik

1 tot 2 capsules met water, warme melk of amandeldrink, of venkelthee innemen voor het slapen gaan.

Opmerking

Niet te gebruiken bij zwangerschap en zogen.

Samenstelling

Aziatische waternavel (Centella asiatica) 156 mg, Indiase valeriaan (Valeriana wallichii) 104 mg, Lange peper (Piper longum) 71 mg, Nootmuskaat (Myristica fragrans) 40 mg

Allergie informatie

Niet te gebruiken bij overgevoeligheid voor nootmuskaat.

Bijzonderheden

100% natuurlijk: bevat geen conserveermiddelen of kleurstoffen.
Gecapsuleerd in vegetarische capsules.

Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden

Bewijs voor het gezondheidseffect wordt nog beoordeeld in Europese toelatingsprocedure.