Pranayur Tongschraper Zilver

Art.nr: 8714226013981

Bij een goede mondverzorging (als ochtendroutine) mag een tongschraper niet ontbreken. De zilveren Pranayur Tongschraper is het geheim voor een schone mond, gezond tandvlees en een frisse adem. Regelmatig gebruik ondersteunt het afweersysteem. Zilver houdt het speeksel en de mondweefsels gezond, sterk en schoon. Dat heeft een waardevolle invloed op uw gebit. Een edelmetaal voor langdurige ondersteuning van uw tanden en kiezen: eenmaal aangeschaft, gaat deze tongschraper een leven lang mee. Maak ook uw ochtendroutine compleet en bestel deze Pranayur Tongschraper van zilver via de webshop van Pranayur.


Lees meer
€ 44,60

Beschikbaarheid: Tijdelijk uitverkocht

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Inhoud 1
Merk Holisan
Daarom Pranayur
Omschrijving

Details

Met deze zilveren tongschraper naar een frisse adem en goede mondhygiëne

Voor een goede mondhygiëne, schone tong en frisse adem gebruikt men in India al eeuwenlang de tongschraper. In de yogawereld neemt het ook toe in populariteit.

In yoga en ayurveda wordt naar de mond gekeken als de ontvangsthal van het maagdarmkanaal. Een schone mond en een schoon gebit helpen het hele maagdarmkanaal.

 

De tandarts en de NVvP raden het aan

De tandarts van tegenwoordig kijkt vaak naar een goede mondhygiëne. Daarom raadt een modern werkende tandarts nu ook steeds vaker een tongschraper aan. De redenatie is dat een goede mondhygiëne parodontitis (tandvleesontsteking) en halitose (een slechte adem of mondgeur) tegengaat.

De kleine bultjes die op de tong kunnen ontstaan, zijn verschillende papillen. Soms kunnen er bepaalde bacteriën achterblijven op de tongrug. Deze veroorzaken een slechte adem. Kauwgom, of een soortgelijk product, maskeert alleen maar de slechte adem, maar doet niets aan de oorzaak.

Een tongschraper is een oplossing en ondersteunt een goede mondhygiëne. Onderaan leest u hoe u de tongschraper kunt gebruiken.

 

Eten gaat beter smaken en dat is wel zo lekker

De tong bezit enorm veel smaakpapillen. Als die papillen onder een laagje aanslag komen te zitten, neemt het smaakvermogen af. Het kan zelfs zijn dat dan een vieze smaak in de mond wordt ervaren.

Regelmatig uw tong schrapen helpt bij het beter kunnen proeven van wat u tot zich neemt. Dat kan er dan ook voor zorgen dat uw eten lekkerder gaat smaken. En dat is wel zo prettig.

 

Belangrijke uitwerkingen van de Pranayur Tongschraper op een rijtje:

 • geeft een frisse adem
 • bevordert een gezond gebit en verbetert de conditie van het tandvlees
 • een schone mond en een schoon gebit helpen het hele maagdarmkanaal
 • vermindert de kans op parodontitis en andere orale gezondheidsproblemen
 • beschermt tegen het inslikken van ongewenste ballaststoffen aanwezig op de tong
 • uw smaak neemt toe

 

De ayurvedische en revitaliserende werking

De tong is een belangrijk uitscheidingsorgaan waarop zich vooral gedurende de nacht ama uit het maagdarmkanaal verzamelt. Dit is veelal zichtbaar als een witte aanslag achter op de tong.

Regelmatig gebruik van de Pranayur Tongschraper Zilver houdt de mondflora gezond doordat opgehoopte ama-aanslag van de tong wordt verwijderd. Regelmatige reiniging van de tong balanceert de drie dosha’s (vata, pitta en kapha) en ondersteunt het afweersysteem. Zilver heeft volgens ayurveda een revitaliserende werking.

 

Waarom een tongschraper van zilver?

Vroeger werd er niet voor niets met zilverbestek gegeten. Bovendien werd eten op zilveren schalen opgediend. Zilver heeft veel gezondheidsvoordelen voor het lichaam. Drinkwater werd opgeslagen in zilveren containers en werd uit zilveren kannen gedronken.

Zilver, een heel specifieke bewerking ervan, wordt door artsen ook voor inwendig gebruik voorgeschreven en kan ingezet worden voor heel wat kwalen. Ook voor uitwendig gebruik, zoals bijvoorbeeld Colloidal Silver 30 ppm 50 ML voor op de huid.

Zelfs nu nog kunt u het in India in de vorm van zilverfolie vinden op overheerlijke zoetigheden. Dit alles laat zien dat zilver een belangrijke bijdrage levert aan onze gezondheid en welzijn.

De bijdrage van zilver ziet er zo uit:

 • helpt bij voorkomen van ontsteking door de reinigende werking
 • ontsmettende werking
 • werkt versterkend
 • antibacteriële werking
 • verkoelend
 • erg duurzaam

Echt een aanschaf waar u lang mee vooruit kunt en waar u veel voordelen van hebt; een exclusief product.

 

Hoe gebruikt u deze Pranayur Tongschraper Zilver?

Gebruik de zilveren tongschraper elke ochtend en avond direct na het flossen en tandenpoetsen. Spoel de schraper af met water onder de kraan. Steek uw tong uit en schraap uw tong meerdere malen af.

Trek hierbij de tongschraper steeds rustig (!) vanaf het achterste gedeelte van uw tong naar voren toe. U schraapt nu de aanslag van de tong weg. Als u klaar bent, reinig dan de schraper voor een hygiënisch hergebruik. En lach dan in de spiegel of steek uw tong nog even uit.

Maak het mondhygiëne-ritueel compleet en bestel via de Pranayur-webshop uw zilveren tongschraper.

 


 

Dosering en gebruik

2 maal daags of naar wens de tong schrapen, bij voorkeur na het flossen en voor of na het tanden poetsen

Samenstelling

de tongschraper is gemaakt van verzilverd metaal

Allergie informatie

GEEN

Bijzonderheden

een verzorgingsproduct ter ondersteuning van de mondhygiëne

Maat kan afwijken van getoonde afbeelding

Bewijs voor het gezondheidseffect wordt nog beoordeeld in Europese toelatingsprocedure.