Pranayur Tongschraper Zilver

Art.nr: 8714226013981

Bij een goede mondverzorging (als ochtendroutine) mag een tongschraper niet ontbreken. De zilveren Pranayur Tongschraper is het geheim voor een schone mond, gezond tandvlees en een frisse adem. Regelmatig gebruik ondersteunt het afweersysteem. Zilver houdt het speeksel en de mondweefsels gezond, sterk en schoon. Dat heeft een waardevolle invloed op je gebit. Een edelmetaal voor langdurige ondersteuning van je tanden en kiezen: eenmaal aangeschaft, gaat deze tongschraper een leven lang mee. Maak ook jouw ochtendroutine compleet met deze Pranayur Tongschraper van zilver.


Lees meer
€ 44,60
We versturen je bestelling morgen

Beschikbaarheid: Op voorraad

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Inhoud 1
Merk Holisan
Daarom Pranayur
 •  
  Gratis verzending binnen Nederland vanaf €20
 •  

  Voor 12 uur besteld,
  morgen in huis *

 •  

  Pure en 100% natuurlijke
  Ayurveda producten

Omschrijving

Details

Met deze zilveren tongschraper naar een frisse adem en goede mondhygiëne

Voor een goede mondhygiëne, schone tong en frisse adem gebruiken ze in India al eeuwenlang de tongschraper. In de yogawereld neemt het ook toe in populariteit.

In yoga en ayurveda wordt naar de mond gekeken als de ontvangsthal van het maagdarmkanaal. Een schone mond en een schoon gebit helpen het hele maagdarmkanaal.

 

De tandarts en de NVvP raden het aan

De tandarts van tegenwoordig kijkt vaak naar een goede mondhygiëne. Daarom raadt een modern werkende tandarts nu ook steeds vaker een tongschraper aan. De redenatie is dat een goede mondhygiëne parodontitis (tandvleesontsteking) en halitose (een slechte adem of mondgeur) tegengaat.

De kleine bultjes die je op je tong ziet, zijn verschillende papillen. Soms kunnen er bepaalde bacteriën achterblijven op de tongrug. Deze veroorzaken een slechte adem. Kauwgom, of soortgelijk, maskeren alleen maar een slechte adem, maar doen niets aan de oorzaak.

Een tongschraper is een oplossing en ondersteunt een goede mondhygiëne. Onderaan lees je hoe je de tongschraper kunt gebruiken.

 

Eten gaat beter smaken en dat is wel zo lekker

De tong bezit enorm veel smaakpapillen. Als die papillen onder een laagje aanslag komen te zitten, neemt je smaakvermogen af. Het kan zelfs zijn dat we dan een vieze smaak in de mond ervaren.

Regelmatig je tong schrapen helpt bij het beter kunnen proeven van wat je tot je neemt. Dat kan er dan ook voor zorgen dat je eten lekkerder gaat smaken. En dat is wel zo lekker.

 

Belangrijke werkingsgebieden onder elkaar

 • geeft een frisse adem
 • bevordert een gezond gebit en verbetert de conditie van het tandvlees
 • een schone mond en een schoon gebit helpen het hele maagdarmkanaal
 • vermindert de kans op parodontitis en andere orale gezondheidsproblemen
 • beschermt tegen het inslikken van ongewenste ballaststoffen aanwezig op de tong
 • je smaak neemt toe

 

De ayurvedische werking en revitaliseert nog ook

De tong is een belangrijk uitscheidingsorgaan waarop zich vooral gedurende de nacht ama uit het maagdarmkanaal verzamelt. Dit is veelal zichtbaar als een witte aanslag achter op de tong.

Regelmatig gebruik van de Pranayur Tongschraper Zilver houdt de mondflora gezond doordat opgehoopte ama-aanslag van de tong wordt verwijderd. Regelmatige reiniging van de tong balanceert de drie dosha’s (vata, pitta en kapha) en ondersteunt het afweersysteem. Zilver heeft volgens ayurveda een revitaliserende werking.

 

Waarom een tongschraper van zilver

Vroeger werd er niet voor niets met zilverbestek gegeten en eten dat op zilveren schalen werd opgediend. Zilver heeft veel gezondheidsvoordelen voor het lichaam. Drinkwater werd opgeslagen in zilveren containers en werd uit zilveren kannen gedronken.

Zilver, een heel specifieke bewerking ervan, wordt door artsen ook voor inwendig gebruik voorgeschreven en kan ingezet worden voor heel wat kwalen. Ook voor uitwendig gebruik, zoals bijvoorbeeld Colloidal Silver 30 ppm 50 ML voor op de huid.

Zelfs nu nog kun je het in India in de vorm van zilverfolie vinden op overheerlijke zoetigheden. Dit allemaal laat zien dat zilver een belangrijke bijdrage levert aan onze gezondheid en welzijn.

De bijdrage van zilver ziet er zo uit:

 • helpt bij voorkomen van ontsteking door de reinigende werking
 • ontsmettende werking
 • werkt versterkend
 • antibacteriële werking
 • verkoelend
 • erg duurzaam

Echt een aanschaf waar je lang mee vooruit kunt en waar je veel voordelen van hebt; een exclusief product.

 

Hoe gebruik je deze Pranayur Tongschraper Zilver

Gebruik de zilveren tongschraper elke ochtend en avond direct na het flossen en tandenpoetsen. Spoel de schraper af met water onder de kraan. Steek je tong uit en schraap je tong meerdere malen af.

Trek hierbij de tongschraper steeds rustig (!) vanaf het achterste gedeelte van je tong naar voren toe. Je schraapt nu de aanslag van de tong weg. Als je klaar bent, reinig dan de schraper voor een hygiënisch hergebruik. En lach dan in de spiegel of steek je tong nog even uit.

Maak je mondhygiëne-ritueel compleet en bestel hier jouw zilveren tongschraper.

 


 

Dosering en gebruik

2 maal daags of naar wens de tong schrapen, bij voorkeur na het flossen en voor of na het tanden poetsen

Samenstelling

de tongschraper is gemaakt van verzilverd metaal

Allergie informatie

GEEN

Bijzonderheden

een verzorgingsproduct ter ondersteuning van de mondhygiëne

Maat kan afwijken van getoonde afbeelding

We versturen je bestelling morgen