Pranayur - 100% natuurlijke & biologische ayurveda producten
Welkom bij Pranayur
(0 item) - € 0,00

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

 

Pranayur Vital Feet Bowl Set Zoom

Pranayur Vital Feet Bowl Set

Ayurvedische voetmassage voor vitaliteit, rust en balans in lichaam en geest. Complete set: Ayurvedische Massageschaal van Kaash (een legering van koper en tin), een potje Vital Feet Ghee, katoenen doekje en instructie DVD. De Vital Feet Ghee is een speciale kruidenpasta. Het is een ghee waarin Triphala (drie vruchten) zijn verwerkt en die geven de ghee een reinigend, versterkend en ontspannend effect. Een padabhyanga met de Vital Feet Bowl heeft een weldadig effect op het hele lichaam. Lees de voordelen en hoe je het kunt gebruiken verder op deze pagina. Echt een opkikker voor dagelijks gebruik. Bestel het hier.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 45,24
Incl 21% BTW
Product Omschrijving

  Pranayur Vital Feet Bowl Set – voor een wellness massage van de voet

  Voetmassage behoort – net als hoofdmassage – tot de belangrijkste onderdelen van de traditionele ayurvedische massage. Voetmassage is bedoeld om verhoogde Vata en ruwe, branderige, vermoeide en droge voeten te voorkomen. Niet alleen zijn de voetzolen een goede plaats voor de opname van olie of ghee, ook is het effect ervan juist sterk op die plaats. Er bevinden zich namelijk energiezones in de voetzolen, bekend in de reflexologie. Deze staan in verbinding met de rest van het lichaam.

  Weldadig effect van bijzondere metalen

  De Vital Feet Bowl is een schaaltje gemaakt van Kaash, een bijzondere legering van verschillende metalen met een weldadig effect op het gehele lichaam. De legering bestaat uit koper en tin. Met dit schaaltje en ghee worden de voeten in cirkelvormige bewegingen gemasseerd. Het heeft een ontspannend en aansterkend effect. Breng het in alle rust aan op je voeten. Het verhoogt de vitaliteit en je kunt er nog lekker van slapen ook. Deze Feet Bowl wordt ook wel Kasa Bowl genoemd.

  Triphala ondersteunt de conditie van je oog

  Triphala betekent drie vruchten: Amalaki (Emblica officinalis), Haritaki (Terminalia chebula) en Bibhitaki (Terminalia belerica). De Vital Feet Ghee is een speciale kruidenpasta. Het is een ghee waarin deze drie vruchten zijn verwerkt en geven de ghee een reinigend, versterkend en ontspannend effect. Voetmassage met deze speciale kruiden-ghee is bovendien goed voor het gezichtsvermogen en geeft een weldadige ontspanning aan de oogspieren. Triphala heeft volgens Ayurveda een sterke affiniteit met de ogen en wordt ook op andere wijzen ingezet om de ogen en het gezichtsvermogen te ondersteunen.

  Padabhhyanga voor een goede voetzorg en massage tips

  Wat betekent Padabhyanga? ‘Pada’ betekent voet en ‘Abhyyanga’ betekent massage (met medicinale olie of ghee). Reinig je voeten met lekker warm water eventueel met een klein beetje zeep. Hier kun je met je handen al wat relaxerende massagebewegingen toepassen. Maak rustige bewegingen van de kuiten naar de enkels, naar de voeten en de tenen. Nu ben je klaar voor de Vital Feet Bowl. Maak het schaaltje prettig warm en dip het in de warme ghee. Breng het aan op de zool van je voet in cirkelende bewegingen. Je kunt het elk moment van de dag doen. Het is vooral effectief als je het in de avond doet of vlak voor het slapen gaan. Je kunt dit dagelijks herhalen, zolang je je er goed bij voelt. Gebruik het alleen even niet als je koorts hebt of een verkoudheid of een griep. Je voeten zullen al snel zachter gaan aanvoelen. En je zult merken dat het je voeten sterker maakt.

  Geef jezelf deze wellness kado en bestel hier de Pranayur Vital Feet Bowl Set.

  Voordelen van de Vital Feet Bowl

  Masseer je voeten of voetzolen regelmatig met de Vital Feet Bowl. Het heeft een effect op je hele lichaam. Gebruik daarvoor olie of ghee, in dit geval Triphala Ghee (of Vital Feet Ghee).

  • het geeft warmte en comfort tijdens de behandelingen
  • het heeft bijzondere eigenschappen door de bijzondere metalen
   • koper o.a. anti-bacterieel, anti-schimmel, 
   • tin o.a. verwijderen van toxines, helpt bij verteren
  • het draagt bij aan het immuunsysteem en de spijsvertering
  • het balanceert de tridosha (drie dosha’s)

  Je bloed gaat weer stromen

  De huid van de voetzolen blijft door de massage met ghee extra soepel. Ook heeft het een gunstige invloed op de bloedsomloop. Deze gespecialiseerde manier van ayurvedische voetmasssage ontspant en versterkt de voetspieren, dat voor een gevoel van lichtheid zorgt. Na regelmatig gebruik van de Vital Feet Bowl rust het eigen gewicht heel anders op de voetzolen. En wanneer je vermoeide en/of koude voeten hebt, helpt deze massage daar goed bij.

  In deze Vital Feet Bowl Set

  In dit bijzondere setje treft je de volgende onderdelen aan:

  • een voetmassage Vital Feet Bowl van bijzondere metalen
  • een potje Vital Feet Ghee op basis van Triphala
  • een katoenen doekje
  • een heldere instructie-DVD (Engelse taal)

  Ayurvedische voetzorg – voor iedere dag

  Als mensen lopen wij een heel leven lang op onze voeten. Vandaag de dag meestal met schoeisel, maar vroeger – en in warme en arme landen nog steeds! – ook regelmatig op blote voeten en dat zorgt nogal eens voor kloven. Ayurveda heeft om die reden altijd veel aandacht gegeven aan de verzorging van de voeten. Dat is belangrijk van een praktische zorg voor deze ‘loop-instrumenten’ tot hygiëne en het voorkomen van het oplopen van ziekten via de voeten. Dit is van belang omdat de voeten, via de zenuwuiteinden in de voeten, een gezondheidsconnectie met de rest van het lichaam hebben. Bij voetzorg in Ayurveda wordt vaak gekozen voor de inzet van medicinale ghee – ofwel ‘geklaarde boter’ – hetgeen in Ayurveda bekend staat als medicijn voor verschillende gebieden (uitwendig én inwendig).

  Ga je lekker vitaal voelen en bestel hier de Pranayur Vital Feet Bowl Set.

  Hier vind je:
  Pranayur Vital Feet Ghee
  Triphala Ghee BIO

   


   

  Dosering en gebruik

  Vital Feet Ghee inmasseren op de voetzolen met behulp van Vital Feet Bowl.

  Samenstelling

  Vital Feet Bowl, Vital Feet Ghee (op basis van ghee en Triphala), katoenen doekje, instructie-DVD (Engels)

  Allergie informatie

  GEEN

Aanvullende Informatie
  Package size Nee
CMS tab