Cholesterol

Cholesterol verlagen? Probeer onze voedingssupplementen

Rooster Lijst

2 Artikel(en)

Rooster Lijst

2 Artikel(en)

Cholesterol

Verlaag slecht cholesterol met Pranayur voedingssupplementen

Je hoort het tegenwoordig overal: mensen moeten hun cholesterol verlagen! Maar is dat eigenlijk wel zo? Je lichaam heeft cholesterol namelijk ook hard nodig voor de werking van lichaamscellen en de vorming van bepaalde hormonen. Niet alleen zijn er verschillende soorten cholesterol, goede en slechte, maar een balans van cholesterol is ook belangrijk. Wij vertellen je graag meer over de werking van cholesterol, en de ondersteuning die de aanvullende ayurvedische voedingssupplementen je kunnen bieden.

Goede en slechte cholesterol

Cholesterol is een soort lipoprotein dat gesplitst kan worden in LDL-cholesterol en HDL-cholesterol. LDL-cholesterol zorgt ervoor dat celwanden hersteld worden. Dit soort cholesterol veroorzaakt de ophopingen in de wand van slagaders, en kan dus gevaarlijk zijn. Wanneer gesproken wordt over cholesterol verlagen, gaat het dus om LDL-cholesterol. HDL-cholesterol daarentegen kan worden gezien als de schoonmaakploeg: deze verwijdert overtollig LDL-cholesterol. Voor je gezondheid is het dan belangrijk om veel HDL-cholesterol te hebben.

Te hoog of te laag cholesterol

De effecten van een te laag cholesterol zijn alom bekend. Het zorgt namelijk voor slagaderverkalking. Zoals gezegd gaat het in dit geval om het slechte LDL-cholesterol. Het is dan ook zeer belangrijk om dit cholesterol te verlagen. Dit kan met HDL-cholesterol, wat bovendien een belangrijke stof is voor ons hersen- en zenuwweefsel. Te laag HDL-cholesterol kan zorgen voor geheugenproblemen, en het kan zelfs meespelen bij de ontwikkeling van dementie en de ziekte van Alzheimer.

Natuurlijke ingrediënten

In de natuur zijn er genoeg planten, kruiden en andere stoffen te vinden die de aanmaak van het goede HDL-cholesterol kunnen versterken. Wij raden je daarom zeker aan om deze toe te voegen aan je dieet en je slechte cholesterol te verlagen. In de Ayurveda staat mirreboom vooral bekend als effectief in het vet- en cholesterol-management. Deze vind je dan ook terug in de voedingssupplementen van Pranayur. In onze ayurvedische voedingssupplementen wordt enkel gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Effecten van cholesterol

De Ayurvedische voedingssupplementen van Pranayur hebben veel positief effecten wat betreft cholesterol. Wij zetten ze nog even op een rijtje:
  • het zorgt voor een goede vetverbranding
  • het zorgt voor een gezond cholesterol beheer
  • het ondersteunt het goede cholesterol
  • het helpt met slecht cholesterol verlagen
  • het verschoont je lichaam en opent de lichaamskanalen

Bestel bij Pranayur

Wil jij ook je slechte cholesterol verlagen met de Ayurvedische voedingssupplementen van Pranayur? Je bestelt ze eenvoudig hier in de webshop. Als je voor 12 uur bestelt, heb je alles morgen al in huis. Bovendien wordt een bestelling van meer dan 20 euro gratis thuisbezorgd.