Huid en slijmvliezen

Producten voor een stralende huid en gezonde slijmvliezen

Rooster Lijst

3 Artikel(en)

Rooster Lijst

3 Artikel(en)

Huid en slijmvliezen

Verzorg je huid en slijmvliezen met Pranayur

Binnen de Ayurveda krijgen de huid en de slijmvliezen erg veel aandacht. Dit komt doordat zij gezien worden als de grens tussen de binnen- en de buitenwereld. De verschillende huidtypen zijn onderverdeeld in de drie dosha’s, Vata, Pitta en Kapha. De slijmvliezen vallen onder de Kapha. Deze vormt namelijk de smering van het lichaam. Wanneer je veel last hebt van allergie merk je dit waarschijnlijk door je huid en slijmvliezen. Wil je weten hoe je jouw huid en slijmvliezen kunt ondersteunen, bijvoorbeeld bij allergie, volgens de Ayurveda? Lees dan snel verder.

Een stralende huid

De huid speelt een belangrijke rol in de Ayurveda. De drie dosha’s zijn ieder representatief voor de verschillende huidtypen en de problemen die zij vertonen:
  • Vata: droog en schilferig
  • Pitta: warm en verhit
  • Kapha: klam en vettig
Het is dan ook van groot belang om je huid goed te verzorgen. Dit moet gedaan worden op basis van het specifieke huidtype. Je kunt ervoor kiezen om hierbij gebruik te maken van bijvoorbeeld Ayurvedische crèmes of oliën (wat wij zeker aanraden), maar het is ook belangrijk om de gezondheid van je huid van binnenuit te versterken. Dit doe je met de verschillende Ayurvedische voedingssupplementen van Pranayur.

Droge slijmvliezen

Net als de huid zijn ook de slijmvliezen erg belangrijk binnen de Ayurveda. Een slijmvlies is een dunne laag cellen die slijm produceert. Hiermee beschermt het niet alleen ons lichaam, maar voert het ook afvalstoffen af. Bovendien voorkomen de slijmvliezen uitdroging en reinigen ze de lucht door stofdeeltjes op te vangen. Ze vallen onder de Kapha, omdat hierbij de smering van het lichaam centraal staat. Wanneer deze uit balans is kan dat nogal eens droge slijmvliezen tot gevolgen hebben. Met de Ayurvedische voedingssupplementen van Pranayur, gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten, kun jij je slijmvliezen verzorgen en ervoor zorgen dat ze niet uitdrogen. Vooral vitamine A is hierbij belangrijk.

Ondersteuning bij allergie

Wanneer je veel last hebt van allergie kan dat een groot effect hebben op zowel je huid als je slijmvliezen. Daarom biedt Pranayur verschillende Ayurvedische voedingssupplementen tegen allergie. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door het bloed te zuiveren. Ook wordt de weerstand verhoogt. Dit kan huiduitslag voorkomen, en ervoor zorgen dat de slijmvliezen vochtig blijven.

Voedingssupplementen van Pranayur

Wil jij ook voor je huid en slijmvliezen verzorgen met de Ayurvedische voedingssupplementen van Pranayur? Dan bestel je deze eenvoudig hier in onze webshop. Bestellingen van 20 euro of meer worden altijd gratis thuisbezorgd. Als je voor 12 uur je bestelling plaatst, komt het bovendien de volgende dag al bij je binnen.