Huid en slijmvliezen

Rooster Lijst

3 Artikel(en)

Rooster Lijst

3 Artikel(en)

Huid en slijmvliezen

De huid en de slijmvliezen verdienen veel aandacht in Ayurveda. Zij vormen de gevoelige grens tussen binnen- en buitenwereld. In Ayurveda vormt de huid ook een medium om het lichaam van buitenaf te voeden en te verzorgen - via welbekende ayurvedische kruidenoliën en cosmetica.

Voed je huid van binnenuit

De huid en de slijmvliezen kunnen van binnenuit gevoed en ondersteund worden met kruiden en andere remedies en supplementen. Pranayur zorgt zo voor meer Prana ofwel levensenergie in de huid en slijmvliezen.

Ook bij een allergie voor pollen of huisdieren, kun je je lichaam van binnenuit ondersteunen. Als je allergisch bent, kunnen je slijmvliezen geïrriteerd raken als ze met bepaalde stoffen in aanraking komen. Door het natuurlijke afweersysteem van je lichaamscellen te bevorderen, kun je klachten verminderen. Bijvoorbeeld met het kruid Albizia dat in Pranayur Sensibility zit.

Huidverzorgingsproducten met neem

Voor een goede voeding en bescherming van je huid is Neem (Azadirachta indica) zeer geschikt. Doordat het kruid in staat is de huid diep te reinigen en verzorgen, wordt het al eeuwenlang in India gebruikt in cosmeticaproducten. Doordat het een bitter kruid is, werkt het zowel bacterie- als schimmeldodend. Producten met neem zijn daarom ook zeer geschikt wanneer je last van huidproblemen hebt.