Ogen en zien

Producten voor de ogen

Rooster Lijst

2 Artikel(en)

Rooster Lijst

2 Artikel(en)

Ogen en zien

Verzorging van je ogen

Een van de belangrijkste zintuigen zijn onze ogen, waarmee we kunnen zien en waarmee we enorme hoeveelheden visuele informatie verwerken. Zeker in deze tijd van televisie, computers en beeldschermen worden onze ogen stevig belast. Daarom is het belangrijk om onze ogen goed te verzorgen. Ayurveda heeft altijd aandacht besteed aan het trainen van de ogen, alsmede aan bepaalde kruiden en supplementen die kunnen helpen de ogen van binnenuit te voeden en te ondersteunen. Pranayur volgt deze traditie in haar assortiment op dit gebied. Supplementen helpen ogen van binnenuit te voeden en ondersteunen. Je bestelt ze in de webshop van Pranayur.

Oogfunctie niet onderschatten

Met onze ogen nemen we een grote verscheidenheid aan kleuren en vormen waar, het spel van licht en donker. Sterker nog: 70 tot 80% van al onze zintuiglijke waarnemingen vindt via onze ogen plaats. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in de reguliere gezondheidszorg en binnen Ayurveda veel aandacht wordt besteed aan onze visuele zintuigen. Dat is ook terug te zien in de indeling van dosha's en subdosha's. Elke dosha – Vata, Pitta en Kapha – heeft vijf subdosha's. Daarbij is elke subdosha normaal gesproken verantwoordelijk voor meerdere functies in het lichaam, maar in de Pitta-dosha vinden we een eigen subdosha die alleen is gericht op de ogen. Er zijn ook andere subdosha's die de functie van de ogen beïnvloeden.

Oogaandoeningen vanuit Ayurvedisch oogpunt

Aandoeningen aan het oog zijn, net als psychische aandoeningen, een teken dat de drie dosha's uit balans zijn geraakt en weer in balans moeten worden gebracht. Het is daarom belangrijk om te voorkomen dat de dosha’s in balans blijven. Voor je ogen doe je dit onder andere met Betacaroteen.

Betacaroteen, voor een goede oogconditie

Een goede manier om je ogen in topconditie te houden is door het nemen van supplementen die kunnen helpen de ogen van binnenuit te voeden en te ondersteunen. Betacaroteen is essentieel voor een goede conditie van de ogen. Daarnaast verhoogt Betacaroteen ook de weerstand van de huid. Betacaroteen is een vorm van vitamine A die het afweersysteem ondersteunt met antioxidante eigenschappen.

Pranayur Sensibility, oogverzorging bij allergieën

Pollen en huisdieren kunnen je afweersysteem tijdelijk behoorlijk op de proef stellen. In de zomermaanden kunnen stuifmeelpollen in de lucht tot irritatie aan de ogen leiden. maar ook huisdieren en bepaalde soorten voeding kunnen een allergische reactie veroorzaken met als gevolg branderige, tranende ogen. Daarvoor adviseren wij Pranayur Sensibility wat het natuurlijke afweersysteem van de lichaamscellen bevordert.

Eenvoudig oogverzorgingsproducten bestellen

Wil jij ook je ogen verzorgen met de natuurlijke verzorgingsproducten van Pranayur? Je bestelt onze producten gemakkelijk hier in de webshop. Doe je dit voor 12 uur ‘s middags, dan heb je ze de volgende dag al in huis. Je betaalt bovendien geen bezorgkosten bij bestellingen boven de 20 euro. Kies voor een natuurlijke verzorging van je ogen voor de Ayurvedische producten van Pranayur!