Pranayur Calcium Botstelsel - 120 vcaps.

Art.nr: 466-111286

Pranayur Calcium Botstelsel ondersteunt vitale en sterke gewrichten en zorgt voor sterke botten. Dit is bijvoorbeeld wanneer u in de overgang bent aan te raden. Pranayur Calcium Botstelsel bevat organisch calcium (de rode alg), belangrijk voor een goede botaanmaak, alsmede botvoedende planten die dat ondersteunen. De toegevoegde speciale ingrediënten bevorderen de opname van kalk en mineralen. Een compleet supplement voor opbouw en behoud van sterke botten. Bestel het vandaag nog. Indien u voor 12.00 uur bestelt via de webshop van Pranayur, dan heeft u het morgen al in huis.


Lees meer
€ 36,61
Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden

Beschikbaarheid: Op voorraad

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Merk Holisan
Daarom Pranayur
Omschrijving

Details

Tevreden enzymen en sterke botten

Pranayur Calcium Botstelsel is zorgvuldig opgebouwd uit een aantal kruiden plus een opbouwend natuurlijk calcium supplement in de vorm van algen. Deze kruiden en mineralen zijn goed voor de opbouw van uw botten.

En ze ondersteunen uw spijsvertering waardoor essentiële mineralen voor uw botten, zoals kalk en kiezelzuur, beter door de darmen worden opgenomen. Enzymen ondersteunen een goede opname in de darmen, en de algen die enzymen beter hun werk te doen.

Kunnen uw enzymen ook een hulpje gebruiken? Pranayur Calcium Botstelsel doet dat voor u. Bestel het via de Pranayur-webshop.

 

Organisch calcium en magnesium - botvoedend goed

Kalk is belangrijk voor uw botten, maar belangrijk is ook welk soort kalk u inneemt. Organische kalk is het best opneembaar. Pranayur Calcium Botstelsel helpt bij het opnemen van organische kalk in uw voeding.

De rode alg in deze formule is een van de beste verschaffers in de natuur van organische calcium, maar ook magnesium en ijzer.

Kruiden als de Mirreboomhars en Arjuna helpen de darmen actief bij het opnemen van deze goede organische calcium. Naast het calcium in deze formule, zit er ook veel organisch kiezelzuur (silica) in.

Dat is met name te danken aan de bamboe in deze formule. Dit is een zeer rijke bron van silica.

 

Vrouwen in de overgang: zorg voor uw botten

Wanneer de menopauze zich aandient, kunnen vrouwen matig tot flink last hebben van overgangsverschijnselen. Ayurveda zegt: tijdens de menopauze is er een plotselinge toename van Vata (lucht en leegte) en afname van Kapha (bouwsubstantie).

Dat heeft met name zijn weerslag op de botten, daarin nemen lucht en leegte toe. Er kan dan een verhoogde kalkbehoefte aanwezig zijn. Pranayur Calcium Botstelsel sterkt aan tijdens de menopauze voor een behoud van sterke botten.

Zit u in de overgang? Bestel dan nu Pranayur Calcium Botstelsel via de webshop van Pranayur.

 

Wat doet Pranayur Calcium Botstelsel?

  • het draagt bij aan de opbouw van normale botten
  • het is goed voor het onderhoud van tanden en kiezen
  • het helpt de opname van organisch calcium en kiezelzuur
  • het ondersteunt een goede enzymwerking in de darmen
  • het is goed ter verzorging van (gevoelige) spieren na/bij sport

 

Het botmetabolisme ondersteunt de botstructuur

Volgens Ayurveda is er niet alleen een metabolisme in de darmen, maar ook in de botten zelf. Kruiden in deze formule – zoals Arjuna, de Mirreboom, en Asthisamhari (Vicissus quadrangularis) – stimuleren het botmetabolisme, waardoor de botstructuur verbeterd en versterkt wordt.

Dit draagt bij aan een goede botaanmaak en zorgt voor een behoud van sterke botten.

 

Drie belangrijke ingrediënten in Pranayur Calcium Botstelsel

Mirreboom (Commiphora mukul)
De mirreboom is de producente van wat we wierook of wierookhars noemen. Deze hars van de wierookboom is stevig en plakkerig. Dat zijn beide eigenschappen waar u een goede beender- of bottenconsistentie mee kunt ondersteunen. Het is al eeuwenlang bekend: wierookhars (ook wel Guggulu genoemd in Ayurveda) is goed voor de botten en het skelet.

Bamboe (Bambusa vulgaris)
Bamboe wordt in ayurveda en in andere tradities gebruikt dankzij zijn ondersteunende werking voor botten en aanverwante weefsels. Waar het om de botten gaat is er ook een vergelijkbare bouwstructuur te vinden, en van die gelijkenis wordt in traditionele geneeswijzen soms expliciet gebruik gemaakt: bamboe lijkt op botten en heeft eenzelfde veerkracht en stevigheid. Maar bamboe is bovendien een aanwijsbare bron van natuurlijke silica (>70%).

Alg (Lithothamnium calcareum)
Deze rode alg is goed voor de normale werking van spijsverteringsenzymen, en voor de instandhouding van normale botten en tanden. Pranayur Calcium Botstelsel zit boordevol mineralen – met een basische werking – waaronder calcium, magnesium en ijzer. De rode alg is een uitstekend alternatief voor standaard bronnen van calcium.

 

Bestel hier Pranayur Calcium Botstelsel 120 vcaps voor goed onderhoud van uw botten.

 

Voor een nog beter resultaat kunt u dit product combineren met een of meer van de volgende middelen:
- Pranayur Spieren & Gewrichten
- MSM (methylsulfonylmethaan)
- Bio Triphala Vati
- Vitamine D3 druppels

Zie ook:
- Pranayur Calciumcitraat
- Vitamine C Calcium-ascorbaat

 


 

Dosering en gebruik

2 maal daags 2 capsules met water innemen tussen de maaltijden.

Opmerking

Pranayur Calcium Botstelsel is niet geschikt om gebruikt te worden tijdens zwangerschap en zogen.

Samenstelling

Eén capsule bevat: Mirreboom (Commiphora mukul) extract 200 mg, Bambusa vulgaris 96 mg, Lithothamnion calcareum 90 mg, Terminalia arjuna 44 mg, Vicissus quadrangularis extract 44 mg.

Allergie informatie

GEEN

Bijzonderheden

100% natuurlijk: bevat geen conserveermiddelen of kleurstoffen.
Gecapsuleerd in vegetarische capsules.

Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden

Bewijs voor het gezondheidseffect wordt nog beoordeeld in Europese toelatingsprocedure.