Spijsvertering

Spijsvertering, basis voor goede gezondheid

Rooster Lijst

9 Artikel(en)

Rooster Lijst

9 Artikel(en)

Spijsvertering

Goede maag- en darmwerking belangrijk

Een goede spijsvertering is cruciaal voor onze algehele gezondheid - volgens Ayurveda, maar ook volgens alle andere natuurgeneeswijzen. Een schone en goed werkende maag en darmen zijn zeer belangrijk. Ayurveda heeft daarvoor al eeuwenlang gebruik gemaakt van kruiden en specerijen. Pranayur biedt een assortiment dat rijkelijk van deze bijzondere en natuurlijke traditie gebruik maakt. Je bestelt ze eenvoudig in onze webshop. Wij vertellen je graag meer over onze producten, en hoe je met Ayurveda een goede spijsvertering kunt bevorderen.

Agni: spijsvertering in de Ayurveda

Binnen de Ayurveda wordt het spijsverteringsvuur agni genoemd. Dit vuur is verantwoordelijk voor de fysiologische processen in het lichaam. Volgens Ayurvedische principes is agni niet alleen het vuur in het maagdarmkanaal, maar ook het levensvuur dat transformatie kenmerkt, en dat een hechte relatie heeft met onze gemoedstoestand. Agni zorgt ervoor dat het voedsel dat we binnenkrijgen afgebroken wordt en dat het opgenomen wordt in ons lichaam. Veel mensen staan pas stil bij hun spijsvertering als dit proces niet meer goed werkt. Wij raden je aan om, ook als je geen last hebt van je spijsvertering, die te ondersteunen met natuurlijke producten.

Houdt het spijsverteringsvuur helder

Met de natuurlijke voedingssupplementen van Pranayur geef jij je spijsvertering een steuntje in de rug. Zo bieden wij capsules met natuurlijke combinaties van kruiden en specerijen die de spijsvertering en het metabolisme ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat jij je spijsverteringsvuur helder houdt, en dat je maag en darmen schoon en vrij blijven. Neem het in bij de maaltijd, en je kunt onbezorgd genieten van het eten.

Goede maagbalans

Een goede spijsvertering begint bij een goede maagbalans. De beste maagbalans bereik je met een Pranayur Maagbalans die is gebaseerd op een klassieke Ayurvedische formule die al eeuwenlang voor de maag wordt gebruikt. De formule ondersteunt een goed zuur-base evenwicht in de maag en helpt de maagwand te beschermen. Een van de bestanddelen is Yasthimadhu (Glycyrrhiza glabra), bij ons beter bekend als zoethout. Pranayur Maagbalans bevat ook twee van de meest bekende kruidensamenstellingen in Ayurveda, namelijk Trifala (Emblica officinalis, Terminalia chebula, Terminalia belerica) en Trikatu (Zingiber officinale, Piper nigrum, Piper longum).

Bevorder de darmwerking

Ten slotte is natuurlijk ook een goede darmwerking van groot belang bij een effectieve spijsvertering. Door speciale kruiden- en specerijencombinaties biedt Pranayur voedingssupplementen die een regelmatige stoelgang ondersteunen. Denk hierbij aan natuurlijke ingrediënten als haritaki, wat de Vata Dosha in de dikke darm ondersteunt, Amalaki, dat een positief effect heeft op de Pitta Dosha, en Bibhitaki dat de Kapha Dosha ondersteunt.

Bestel uw producten in de webshop

Kortom, met de natuurlijke producten van Pranayur zorg jij voor een gezonde, effectieve spijsvertering. Wil je onze voedingssupplementen zelf uitproberen? Bestel ze eenvoudig hier in de webshop. Doe je dit voor 12 uur, dan heb je ze morgen al binnen. Bovendien worden bestellingen boven de 20 euro gratis thuisbezorgd. Maak van Pranayur jouw partner voor een gezonde spijsvertering!