Urogenitaal

Natuurlijke ondersteuning van het urogenitaal stelsel

Rooster Lijst

5 Artikel(en)

Rooster Lijst

5 Artikel(en)

Urogenitaal

Versterking van het urogenitaal stelsel door Ayurveda

Het urogenitale stelsel, waaronder de organen van het urine- en voortplantingsstelsel behoren, wordt binnen de Ayurveda ondersteund door bepaalde natuurlijke kruiden. Dit gebeurt natuurlijk in combinatie met een gezonde voeding. Het urogenitaal stelsel zorgt voor de afvoer van afscheidingsproducten van het lichaam. Speciale Ayurvedische kruiden zorgen aan de ene kant voor een goede afvoer van deze stoffen, maar zij dienen ook ter ondersteuning van de levensenergie (Prana) die bij deze organen betrokken is. De kruiden en andere natuurlijke ingrediënten die dienen ter ondersteuning van het urogenitaal stelsel vind je in handige capsules in onze webshop.

De basis: een gezonde levensstijl

Natuurlijk vormt de basis van een gezond lichaam altijd een goede levensstijl. Wat betreft het urogenitaal stelsel is het belangrijk om te zorgen voor:
  • Voldoende lichaamsbeweging
  • Een dagelijkse yoga routine die het urogenitale gebied ondersteund
  • Te matigen wat betreft de consumptie van alcohol, specerijen en koffie
  • Voldoende drinken, vooral water
  • Een goede stoelgang

Een goede vochtbalans

Bij een goede verzorging van het urogenitaal systeem is de vochthuishouding natuurlijk erg belangrijk. Je lichaam bestaat immers voor meer dan 70% uit water en vocht, en het zorgt ervoor dat afvalstoffen in je lichaam goed kunnen doorstromen. Dit gaat via het urogenitaal systeem. Een goede vochtbalans is dan ook cruciaal. Het kruid Punarnava is het natuurlijke ingrediënt dat zorgt voor een excellente vochtbalans.

De kracht van Punarnava

De naam Punarnava verwijst naar het vermogen van het kruid om het lichaam steeds weer te reinigen en te vernieuwen. Naast het revitaliseren van de watersystemen in het lichaam zorgt dit kruid ook voor:
  • versterking van de blaas en de urinewegen
  • versterking van het bloed
  • ondersteuning van de vocht- en waterhuishouding
  • kalmering en revitalisering van het lichaam
  • een vernieuwend effect voor het lichaam

Ondersteuning van de nierfunctie

In het lichaam functioneren de nieren als de grote schoonmakers van ons bloed. Daarom is het belangrijk om die op een natuurlijke wijze schoon te houden. Dit kan, naast het eten van gezonde voeding, ook met de kruiden die te vinden zijn in de natuurlijke voedingssupplementen die wij bieden. De traditionele kruiden hebben een positieve invloed op de balans van de nieren, en dienen als verantwoorde nierverzorging.

Koop de beste producten in onze webshop

Vind jij de gezondheid van je urogenitaal systeem ook belangrijk? Dan kies je natuurlijk voor de natuurlijke Ayurvedische producten van Pranayur. Je bestelt ze eenvoudig hier op de website. Doe je dat voor 12 uur ‘s middags, dan heb je ze de volgende dag al binnen! Bij een bestelling van boven de 20 euro betaal je bovendien geen bezorgkosten. Zorg ook voor een gezond urogenitaal stelsel met de natuurlijke voedingssupplementen van Pranayur!