Meer Views

Pranayur Zoet Balans - 250 ml

Art.nr: 481-111466

Pranayur Zoet Balans 250 ml bevat kruiden en planten die bijdragen aan een evenwichtige bloedsuikerspiegel en die een verzorgende invloed hebben op de bloedvaten. Ons energieniveau is afhankelijk van een evenwichtige bloedsuikerspiegel. Tijdens het eten stijgt de bloedsuikerspiegel terwijl deze bij inspanning zal dalen. Het vinden van een goede balans is niet altijd vanzelfsprekend. Pranayur Zoet Balans helpt hierbij. Bestel het gemakkelijk en snel via onze webshop.


Lees meer
€ 28,79
Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden

Beschikbaarheid: Op voorraad

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Merk Holisan
Daarom Pranayur
 •  
  Gratis verzending binnen Nederland vanaf €20
 •  

  Voor 12 uur besteld,
  morgen in huis *

 •  

  100% natuurlijke Ayurveda &
  biologische producten

Omschrijving

Details

Hoe houdt u uw suikerhuishouding gezond?

Pranayur Zoet Balans is speciaal samengesteld om het metabolisme van suikers in het lichaam te ondersteunen. Er is recent veel onderzoek gedaan naar plantaardige ingrediënten die het weefselmetabolisme ondersteunen.

Suiker verbranden en omzetten in goede weefsels – en het stimuleren van de energie die daarbij vrijkomt – is van groot belang voor uw gezondheid. Meerdere ingrediënten in Pranayur Zoet Balans worden ingezet om het weefselmetabolisme – met name van de vocht- en vetweefsels in het lichaam – te stimuleren en te reguleren.

Het evenwichtig reguleren van de energie die vrijkomt bij verbranding in de weefsels is belangrijk om een gezond welbevinden te handhaven. Een vrucht die dit bij uitstek doet, is Amalaki – ofwel de Indiase kruisbes (Emblica officinalis).

Deze bijzondere vrucht levert een goede bijdrage aan weefselmetabolisme in het algemeen, en aan een goede suikerverbranding in het bijzonder.

 

Evenwichtig eten: gezonde zoetstoffen en koolhydraten

We weten het inmiddels allemaal: goede zoetstoffen zijn belangrijk. Suiker en zoet vinden we allemaal lekker. Hoe kunnen we een vorm van zoet kiezen waar ons lichaam sterke en gezonde weefsels van kan bouwen?

Ongeraffineerde en ‘volkoren’ of ‘hele’ voeding is dan van belang. En als we daar kruiden en specerijen aan toevoegen, dan worden deze ‘complete’ suikers (granen, enz.) beter omgezet in goede weefsels. Weefsels die lang meekomen en veel weerstand hebben.

Kruiden en specerijen die bekend staan om hun ondersteuning bij het metabolisme van ruwe suikers:

 • gember
 • geelwortel
 • kaneel
 • kruidnagel

Geelwortel en kruidnagel zijn ingrediënten van deze Pranayur Zoet Balans formule. U kunt deze formule – een kruidendrank – bijvoorbeeld mengen met wat gember-kaneelthee. Bestel het via de webshop van Pranayur en probeer het uit.

 

Dit doet de Pranayur Zoet Balans formule

 • ondersteunt een evenwichtige stofwisseling
 • draagt bij aan een gezond gewicht
 • helpt bij de afvoer uit lichaamsweefsels
 • stimuleert verbranding en metabolisme
 • maakt meer energie vrij

 

Bittere kruiden voor zuivering en een goede afvoer

Pranayur Zoet Balans bevat ook een paar bittere kruiden: die helpen de weefsels schoon en open te houden. Als suikers en koolhydraten niet goed omgezet worden, kunnen ophopingen in de weefsels ontstaan.

Het is belangrijk dat alle afvalstoffen goed verbrand en afgevoerd worden. Bitterstoffen ondersteunen een goed weefselmetabolisme en een adequate afvoer. Geelwortel is licht bitter.

Berberis – een andere naam daarvoor is ‘boom-geelwortel’ – heeft ook een bittere smaak. Goede en complete (zo min mogelijk geraffineerde) voeding is belangrijk. Toevoeging van de juiste kruiden en specerijen ondersteunen de spijsvertering en het weefselmetabolisme.

Zo kunnen suikers en koolhydraten beter omgezet worden. Dat is belangrijk voor goede weefsels. Gezonde weefsels. Een passend lichaamsgewicht. En een goede energievoorziening.

Eet volkoren producten en niet geraffineerde zoetstoffen. Dat ondersteunt een evenwichtige stofwisseling. Kruiden en specerijen helpen het reguleren hiervan. Zoet Balans is zo’n ondersteuner: bestel het hier bij Pranayur.

 

Drie belangrijke ingrediënten in Pranayur Zoet Balans

Saptachakra (Salacia prenoides)
Deze plant bevat huid actieve stoffen, waaronder mangiferine. Mangiferine is een krachtige antioxidant. Deze plant ondersteunt het metabolisme van wat in Ayurveda de ‘Meda Dhatu’ wordt genoemd. Volgens de ayurvedische leer wordt vanuit de Meda Dhatu het vetweefsel gevormd.

Daruharidra (Berberis aristata)
Deze ‘boom-geelwortel’ heeft een bittere en wrange smaak. Beide smaken helpen bij het vrijmaken van ophopingen in de weefsels. Daruharidra opent de kanalen en ondersteunt een goede transpiratie. Goed transpiratie helpt een goede afvoer. De plant staat tevens bekend als een tonicum: ze geeft kracht en energie. Net als Saptachakra ondersteunt ze het metabolisme van de Meda Dhatu.

Khadira (Acacia catechu)
Planten met een wrange (samentrekkende) smaak ondersteunen de huid: het samentrekkende karakter maakt de huid steviger en veerkrachtiger. Deze plant munt uit in die smaak, gekoppeld aan haar bloedondersteunende eigenschappen. De plant is ook goed voor het metabolisme van de Meda Dhatu en ze ondersteunt de urinewegen en blaas.

Blijf gezond in uw suikerhuishouding en bestel via onze webshop Pranayur Zoet Balans 250 ml

 

Voor een nog beter resultaat is dit product mogelijk te combineren met een of meer van de volgende middelen:
- Pranayur Antioxidant Formule
- Pranayur Perfect Weight
- Pranayur Chroom 200 mcg

Of zie menu:
(toepassingen) Suikerstofwisseling

 


 

Dosering en gebruik

2-3 maal daags 1 eetlepel (15 ml); bij voorkeur een half uur voor de maaltijd.


Opmerking

Niet gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding.


Samenstelling

Per 15 ml: Water, verwerkte kruiden: Geelwortel (Curcuma longa) 414 mg, Salacia prenoides 414 mg. 310 mg elk van Kruidnagel (Eugenia jambolana), Cypergras (Cyperus rotundus), Catechu (Acacia catechu), Berberis (Berberis aristata), Indiase kruisbes (Emblica officinalis).


Allergie informatie

GEEN


Bijzonderheden

100% natuurlijk: bevat natriumbenzoaat als conserveermiddel.
Kruidendrank.


Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden

Bewijs voor het gezondheidseffect wordt nog beoordeeld in Europese toelatingsprocedure.