Weerstand en conditie

Verbeter je weerstand en conditie met onze producten

Rooster Lijst

8 Artikel(en)

Rooster Lijst

8 Artikel(en)

Weerstand en conditie

Samenspel tussen lichaam en geest

Onze weerstand en conditie hangt heel erg af van het samenspel tussen het lichaam en de geest. Ayurveda, de eeuwenoude Indiase geneeswijze, richt zich op de levensenergie, ook wel de Prana genoemd. Bij Pranayur bieden we 100% natuurlijke producten die passen binnen de Ayurvedische traditie. Ze ondersteunen op volledig natuurlijke wijze de weerstand en conditie van het lichaam en de geest. Hier in onze webshop bestel je de producten eenvoudig.

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is dus de eeuwenoude geneeswijze die ooit in India ontstaan is. In de Ayurveda staan de effecten van natuurlijke ingrediënten, zoals planten en kruiden, centraal. Er wordt veel aandacht besteedt aan de Prana van mensen, ofwel de levensenergie. De Prana wordt op zijn beurt weer beïnvloed door de drie zogenaamde ‘Dosha’s’ die in elke persoon vertegenwoordigd zijn. De drie Dosha’s zijn:
  • Vata: de Dosha van lucht en ether. Het is een lichte en beweeglijke Dosha die de bewegingen van het lichaam stimuleert en de capaciteit, helderheid en alertheid beïnvloed.
  • Pitta: de Dosha van water en vuur. Door deze Dosha worden onder andere de lichaamswarmte, spijsvertering en het zicht gereguleerd. Ook het intellect en uitdrukkingsvermogen horen bij Pitta.
  • Kapha: de Dosha van aarde en water. Deze laatste Dosha is verantwoordelijk voor de lichaamsstructuur en vochthuishouding. Ook de psychische stabiliteit en balans en de geheugenfuncties vallen onder Kapha.

Weerstand en conditie in Ayurveda

Aandoeningen die een effect hebben op de weerstand en conditie worden vanuit de Ayurveda gezien als een Kapha-Vata verstoring. Symptomen als een loopneus of een verstopte neus worden beïnvloed door Kapha, terwijl pijn, een gebrek aan eetlust en een verminderde weerstand ontstaan door een teveel aan Vata eigenschappen. Wanneer je last hebt van een verminderde weerstand en conditie, betekent dit dat de drie Dosha’s uit balans zijn. Volgens de Ayurveda breng je ze weer in balans door gebruik te maken van verschillende planten en kruiden.

Verbeter je weerstand en conditie

Gelukkig bieden wij bij Pranayur de mogelijkheid om je weerstand en conditie te verbeteren. Dit doe je met onze honderd procent natuurlijke voedingssupplementen. Deze zijn gemaakt van ingrediënten die veel binnen de Ayurveda gebruikt worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:
  • Geelwortel (Haldi)
  • Indiase kruisbes (Amalaki)
  • Lange peper (Pippali)
  • Heilige of Indiase basilicum (Tulsi)
  • Malabarnoot (Adhatoda vasica)

Bestel eenvoudig in de webshop

Kunnen jouw weerstand en conditie wel wat extra ondersteuning gebruiken van gezonde, natuurlijke ingrediënten? Dan ben je bij Pranayur aan het juiste adres. In onze webshop bestel je eenvoudig de beste natuurlijke voedingssupplementen. Doe je dit voor 12 uur ‘s middags, dan heb je ze de volgende dag al in huis. Bovendien hoef je voor bestellingen boven de 20 euro geen bezorgkosten te betalen. Kortom, voor verbetering van je weerstand en conditie bestel je bij Pranayur!