Zenuwstelsel

Zorg voor het zenuwstelsel met de hulp van onze producten

Rooster Lijst

5 Artikel(en)

Rooster Lijst

5 Artikel(en)

Zenuwstelsel

Het verwerken van informatie

Via het zenuwstelsel worden ontzettend grote hoeveelheden informatie vervoerd naar de hersenen. Ook de Prana, ofwel levensenergie, wordt via het zenuwstelsel vervoerd. Iedere dag wordt het zenuwstelsel blootgesteld aan impulsen van buitenaf. Een goede zorg voor het zenuwstelsel is dan ook zeer belangrijk, zeker in het drukke westerse leven. Pranayur biedt mogelijkheden om het zenuwstelsel op een gezonde, natuurlijke manier te verzorgen, namelijk via supplementen die het principe van Ayurveda aanhouden. Deze producten bestel je eenvoudig hier in de webshop!

De filosofie van de Ayurveda

De eeuwenoude geneeswijze Ayurveda is ontstaan in India. Hier werden natuurlijke ingrediënten als planten en kruiden gebruikt voor genezing en het versterken van de algemene gezondheid. Tevens werd de balans tussen de drie zogenaamde Dosha’s gebruikt als uitgangspunt in het dagelijks leven. In de loop der tijd is ayurvedisch overgebracht naar Europa waar de filosofie van de drie Dosha’s door steeds meer mensen gevolgd wordt. De Dosha’s, Vata, Pitta en Kapha, werken samen om de Prana, ofwel de levensenergie en gezondheid, te ondersteunen. Dat doen ze elk op hun eigen manier:
  • Vata: de Dosha van lucht en ether die de beweging van het lichaam, capaciteit, helderheid en alertheid beïnvloedt.
  • Pitta: de Dosha van water en vuur die verantwoordelijk is voor de lichaamswarmte, spijsvertering, het zicht, intellect en het uitdrukkingsvermogen.
  • Kapha: de Dosha van aarde en water waar lichaamsstructuur, vochthuishouding, psychische stabiliteit en balans en de geheugenfuncties centraal staan.

Het zenuwstelsel binnen de Ayurveda

De dagelijkse prikkels die je elke dag binnenkrijgt, kunnen zeer overweldigend zijn. Vooral een te hoog Vata zorgt voor een overactief zenuwstelsel. Dit resulteert in een rusteloos gevoel, angst, een oppervlakkige ademhaling, irritatie en een slechte nachtrust. Door de drie Dosha’s te balanceren, en dus het Vata te verminderen, kom je weer tot rust. Binnen de Ayurveda gebeurt dit door een goede dagelijkse voeding met natuurlijke ingrediënten, dagelijkse routine, kruiden, massage en eenvoudige maar effectieve yoga en ademhalingsoefeningen.

Versterk je zenuwstelsel

Heb jij last van een overactief zenuwstelsel en een verhoogd Vata? Dan kun je terecht bij Pranayur. Wij bieden namelijk natuurlijke, Ayurvedische oplossingen voor problemen aan het zenuwstelsel. Zo kun jij bij ons onder andere terecht voor verschillende voedingssupplementen met natuurlijke kruiden die een positieve bijdrage leveren aan je dieet. De ingrediënten die onder andere in deze supplementen te vinden zijn, zijn:
  • Brahmi (Bacopa monnieri)
  • Aziatische waternavel (Centella asiatica)
  • Guduchi (Tinospora cordifolia)
  • Shankapushpi (Convolvulus pluricaulis)
  • Indiase ginseng (Withania somnifera)

Producten eenvoudig bestellen in de webshop

Met de producten van Pranayur versterk jij je zenuwstelsel op een natuurlijke, effectieve manier. Je bestelt ze eenvoudig hier in de webshop. Doe je dit voor 12 uur in de middag, dan heb je ze de volgende dag al geleverd. Voor bestellingen boven de 20 euro hoef je bovendien geen bezorgkosten te betalen. Kortom, bij Pranayur kun je terecht voor de versterking van je zenuwstelsel.