Neemkam

Voor gezond en sterk haar

Rooster Lijst

5 Artikel(en)

Rooster Lijst

5 Artikel(en)

Neemkam

Verzorg uw haar met Neem - de wonderboom!

De Neemkam is een functionele haarkam die gemaakt is uit het hout van de Neemboom. Neem (zeg: ‘Niem’), is één van de belangrijkste zuiverende stoffen in de Ayurvedische geneeskunde. Het is een sterke, snelgroeiende, groenblijvende boom met een rechte stam, lange brede takken en een ruwe schors van gemiddelde dikte. De volwassen boom wordt 7 tot 20 meter hoog, draagt vanaf 4 jaar vrucht en kan wel 200 jaar oud worden. Neem is inheems in de warmere gebieden van India en Zuidoost-Azië en wordt vooral gevonden in de wouden van Andhra Pradesh, Tamil Nadu en Karnataka. Het is ook wijdverbreid in West-Afrika, het Caribisch gebied en Zuid- en Centraal-Amerika.

Toepassingen van Neem

We kunnen met recht spreken dat de Neemboom functioneel is. Alle delen van de Neem-boom worden gebruikt: de vruchten, zaden, zaadkernen, bladeren, bloemen, schors en stam, evenals de gom en de olie. De stoffen die uit de Neemboom worden gewonnen kennen vele toepassingen. Bekend is de zeer positieve werking die deze stoffen kunnen hebben op uw haar en hoofdhuid. Deze lovenswaardige effecten verklaren dan ook waarom de webshop van Pranayur de Neem-haarverzorgingsproducten aanbiedt. De olie uit de bladeren en zaden bevat veel zwavel, nimbidine en nimbidol. Dit zijn de hoofdbestanddelen van de Neem Shampoo en Neem Hair Vitalizer. Het hout, waarvan de Neemkammen worden gemaakt, bevat tannine, calcium, kalium en ijzerzouten. Dat maakt de Neemkam tot een zeer duurzame kam die voor alle soorten haar geschikt is. Deze kam is verkrijgbaar met en zonder handgreep.

Voordelen van Neem voor uw haar

Wie er graag verzorgd uitziet, zorgt goed voor zijn haar. ‘Gewone’ haarverzorgingsmiddelen bevatten vaak chemische toevoegingen. Dat kan op termijn schadelijk zijn voor uw haar, waardoor de haargroei bemoeilijkt wordt. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Daarom zult u verheugd zijn dat de Neem-haarproducten die u via onze webshop kunt kopen uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevatten. Verder kunt u, ongeacht welk Neem-haarproduct u via onze webshop koopt, rekenen op glanzend, sterk, gezond en mooi haar. Daarbij voorkomt u ook roos, haaruitval, voortijdige vergrijzing en luizen en neten. En met de Neemkammen uit de Pranayur-webshop zorgt u op een duurzame manier voor een soepele en gezonde hoofdhuid. Uw haar zit daardoor altijd goed!

Bestel nu uw Neemkam bij Pranayur

Met de Neemkam, gemaakt uit het hout van de Neemboom, zorgt u op een gezonde en verantwoorde manier voor uw haar. Bestel de 100% natuurlijke Neem-haarverzorgingsproducten via de webshop van Pranayur. Bestelt u op een werkdag voor 12.00 uur, dan heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis.