Voeding

Gezond eten gezond leven
Categorie

Voeding

Gezonde voeding met Pranayur

Gezondheid in het algemeen en gezonde voeding in het bijzonder lijken in de westerse samenleving steeds belangrijker te worden gevonden. Steeds meer mensen willen weten wat ze nu precies eten en waar alle ingrediënten vandaan komen. Uiteraard zijn deze ontwikkelingen toe te juichen. Volgens de Ayurvedische gezondheidsleer heeft gezond eten met uw constitutie - dus uw unieke lichaam - te maken. Hoe uw lichaam exact in elkaar steekt bepaald welk voedingsmiddel wel of niet gezond is voor u. Om gedetailleerde informatie hierover in te winnen kunt u een constitutietest doen. Hoe dan ook vindt u op deze pagina al een uitgebreid assortiment aan voedingsmiddelen, specerijen, kruidenmixen, superfoods, theesoorten (kruidenmelanges) en zoetwaren. Genoeg opties dus, om uw supervoedsel uit te kiezen! Bestelt u via de webshop van Pranayur, dan heeft u het nog snel in huis ook. Over superfoods en specerijen vindt u hieronder alvast wat meer informatie.

Superfoods

Superfood is de verzamelterm die wordt gebruikt voor een reeks eetbare planten en vruchten. Deze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen als proteïne, mineralen, enzymen, vitaminen, anti-oxidanten, polysachariden, essentiële vetzuren en aminozuren. Daarentegen komen pesticide, chemicaliën en (groei)hormonen er juist helemaal niet in voor. Voeding valt onder de categorie superfood wanneer het meer dan twaalf positieve eigenschappen heeft voor de gezondheid. Deze eigenschappen doen uw levenskracht en energie toenemen. Dit draagt bij aan het versterken van het immuunsysteem en daarmee de instandhouding van een goede algemene gezondheid.

Kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen staan natuurlijk in de eerste plaats bekend om de heerlijke smaak die ze aan gerechten kunnen geven. Bij de Ayurvedische keuken is dit niet anders, maar er zijn meer voordelen. Bij Ayurveda worden deze specerijen tevens gebruikt om het spijsverteringsvuur te ondersteunen. Komijn, koriander en venkel zijn kruiden die bekendstaan om hun positieve invloed op de spijsvertering. Het is heel gemakkelijk om thuis Ayurvedisch te koken en daarbij gebruik te maken van een of meerdere specerijen die u in de webshop van Pranayur aantreft. De kruiden, specerijen en mixen die u via onze webshop kunt bestellen komen nagenoeg allemaal uit gecontroleerde, biologische teelt. Deze zijn bovendien verpakt in aromadichte blikken strooibusjes. Zo blijven de geur en de smaak zo lang mogelijk behouden in de oorspronkelijke staat.

Bestel uw voedingsproducten via de webshop van Pranayur

Heeft u onder de superfoods, de theesoorten (kruidenmelanges), de specerijen, de zoetwaren of de overige voedingsproducten iets interessants gezien, maar heeft u nog een vraag over het betreffende product? Geen probleem, want onze specialisten zijn te allen tijde bereid u van meer informatie te voorzien. Bel 0320-289835 of stuur een e-mail naar sales@pranayur.nl om contact op te nemen. Als u wenst over te gaan op bestellen, dan is online via de webshop van Pranayur de snelste en goedkoopste optie. Als u vandaag voor 12.00 uur bestelt, dan heeft u uw bestelling de volgende werkdag al in huis. Bovendien worden bij bestellingen met een waarde van meer dan 20 euro geen verzendkosten berekend. Kortom, aarzel niet en bestel uw gezonde voedingsproducten via Pranayur.