Specerijen

Categorie

Rooster Lijst

39 Artikel(en)

Rooster Lijst

39 Artikel(en)

Specerijen

Kruiden en specerijen worden in de Ayurvedische keuken gebruikt om een heerlijke smaak aan gerechten te geven en ter ondersteuning van het spijsverteringsvuur (Agni). Kook thuis ook gemakkelijk ‘Ayurvedisch’ door gebruik te maken van een of meerdere van onderstaande producten.

Kruiden die er vooral om bekend staan de spijsvertering positief te beïnvloeden zijn komijn, koriander en venkel. Deze drie kruiden worden daarom ook vaak samen gebruikt als thee. Echt een aanrader en eenvoudig te maken! Hoe? Meng gelijke delen van elk door elkaar, vijzel het kort en laat in een thee-ei in gekookt water trekken tot de gewenste sterkte.

De kruiden, specerijen en mixen die je hier vindt, komen (bijna) allemaal uit gecontroleerde biologische teelt en zijn verpakt in aromadichte blikken strooibusjes. Zo blijven geur en smaak zo lang mogelijk behouden.