Specerijen

Biologisch geteelde specerijen
Categorie

Rooster Lijst

35 Artikel(en)

Rooster Lijst

35 Artikel(en)

Specerijen

Biologisch geteelde specerijen voor een goede spijsvertering

Specerijen en kruiden spelen een nuttige rol in het hanteren van een gezond voedingspatroon. Een aantal specerijen staat daarbij vooral bekend om de gunstige uitwerking op de spijsvertering in het algemeen en het spijsverteringsvuur in het bijzonder. Laatstgenoemde is een belangrijke reden van het gebruik van kruiden en specerijen in de Ayurvedische keuken. Maar ook de heerlijke smaken die aan gerechten kunnen worden toegevoegd, kunnen natuurlijk niet worden genegeerd. Met de producten die u op deze pagina van de webshop van Pranayur aantreft wordt het extra gemakkelijk om thuis Ayurvedisch te koken. Bestel deze specerijen snel en eenvoudig via onze webshop of neem contact met ons op voor antwoorden op al uw vragen.

Kruiden en specerijen

Bij kruiden en specerijen denkt men waarschijnlijk ten eerste aan de heerlijke smaken die ermee aan gerechten gegeven kunnen worden. Ook in de Ayurvedische keuken worden specerijen met dit doel gebruikt. Maar in Ayurveda gaat het zeker niet alleen om de smaaksensaties. Het ondersteunen van het spijsverteringsvuur is een misschien wel even belangrijke functie van bepaalde kruiden en specerijen. Komijn, venkel en koriander zijn kruiden die bekendstaan om deze functie. Deze kruiden zijn uiteraard in veel verschillende gerechten verwerkbaar. Dit maakt dat het heel gemakkelijk is om thuis Ayurvedisch te koken. In de Pranayur-webshop vind je een fors aantal verschillende kruiden. Deze zijn nagenoeg allemaal afkomstig uit gecontroleerde, biologische teelt. Bovendien is de nodige aandacht besteed aan de verpakkingen. Wij werken namelijk met aromadichte, blikken strooibusjes. Hierdoor blijven de smaak en de geur bijzonder lang op het oorspronkelijke niveau.

Gebruik specerijen als basis voor thee

Venkel, koriander en komijn zijn bij uitstek kruiden die de spijsvertering op een positieve wijze weten te beïnvloeden. Daarom worden deze kruiden niet alleen gebruikt om gerechten van een betere smaak te voorzien, maar ook worden deze regelmatig gebruikt om een thee van te maken. Dit is zeker een aanrader. Hiervoor mengt u simpelweg gelijke delen van iedere specerij door elkaar. Daarna vijzelt u het kortdurig en laat u het geheel in een thee-ei in gekookt water trekken tot de gewenste sterkte bereikt is. Deze gezonde theevariant is derhalve erg gemakkelijk te bereiden!

Bestel uw specerijen via de webshop van Pranayur

Heeft u in onze webshop specerijen of andere voeding ontdekt die uw belangstelling hebben gewekt, maar wenst u hierover eerst meer informatie te ontvangen? Dan is het goed om te weten dat onze specialisten altijd bereid zijn uw vragen te beantwoorden. U kunt uw vragen over specerijenmengels en andere specerijen telefonisch stellen via 0320-289835 en per e-mail via sales@pranayur.nl. Indien u over wenst te gaan op bestellen, dan doet u dat het gemakkelijkst online via de webshop van Pranayur. Bestelde producten ontvangt u een (werk)dag later al in huis, mits u voor 12.00 uur bestelt. Bovendien worden bij bestellingen met een waarde van boven de 20 euro geen verzendkosten berekend. De webshop van Pranayur is daarmee een ideale manier om uw gezonde specerijen in huis te halen.