Specerijen

Rooster Lijst

20 Artikel(en)

Rooster Lijst

20 Artikel(en)

Specerijen

Bestel gezonde en smakelijke specerijen via de Pranayur-webshop

Biologisch gekweekte specerijen voor een optimale spijsvertering

Bij het hanteren van gezonde voedingspatronen spelen specerijen en kruiden een niet te onderschatten rol. Sommige specerijen kenmerken zich door de positieve invloed die ze op de spijsvertering, of meer bepaald het spijsverteringsvuur, hebben. In de Ayurvedische keuken wordt ook om deze redenen veelvuldig gebruikgemaakt van specerijen en kruiden. Daarbij zijn de heerlijke smaken die aan de maaltijden worden toegevoegd natuurlijk buitengewoon mooi meegenomen. Wilt u graag thuis wat meer in Ayurvedische stijl koken? Dan zijn de producten die u op deze pagina van de webshop van Pranayur zeer interessant voor u. Via de Pranayur-webshop zijn ze ook nog eens eenvoudig, snel en voordelig te bestellen. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze behulpzame specialisten.

Specerijen en kruiden

Specerijen en kruiden worden door de meeste mensen als eerst geassocieerd met de heerlijke smaken en tinten die ermee aan gerechten kunnen worden toegevoegd. Op zich vormt de Ayurvedische keuken daar geen uitzondering op. Maar in Ayurveda gaat het beslist niet alleen maar om de sensationele smaken. De ondersteuning van het spijsverteringsvuur is minstens een even belangrijke functie van bepaalde specerijen. Specerijen die hierom bekend staan zijn bijvoorbeeld venkel, koriander en komijn. Ideaal, want deze kruiden zijn in vele gerechten gemakkelijk te verwerken. Thuis Ayurvedisch koken hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn. Vrijwel alle specerijen die u hier in de Pranayur-webshop aantreft zijn afkomstig uit de gecontroleerde, biologische teelt. Verder werken we voornamelijk met blikken, aromadichte strooibusjes. De smaak en de geur blijven hierdoor zo lang mogelijk op het oorspronkelijke niveau.

Het gebruik van specerijen als basis voor thee

Zoals gezegd zijn komijn, koriander en venkel bij uitstek bekende voorbeelden van kruiden die een positieve invloed hebben op de spijsvertering. Daarom gebruikt men deze specerijen niet alleen om gerechten smaakvoller te maken, maar ze worden ook ingezet als basis voor het bereiden van thee. Dit is zeker een aanrader en nog makkelijk ook. Meng simpelweg gelijke delen van iedere specerij door elkaar. Vijzel het vervolgens voor korte tijd en laat het geheel even trekken in een thee-ei in gekookt water, net zo lang tot de gewenste sterkte bereikt is. Kortom: een gezonde en eenvoudig te bereiden variant van thee!

Bestel specerijen via de Pranayur-webshop

Heeft u bij ons in de webshop van Pranayur specerijen ontdekt, maar wilt u hier eerst meer informatie over ontvangen voordat u misschien op bestellen overgaat? Onthoud dan dat de behulpzame specialisten van Pranayur u graag te woord staan voor het beantwoorden van uw vragen of het verstrekken van adviezen. Stel uw vragen telefonisch via 0320-289835 of per e-mail via sales@pranayur.nl. Wij beantwoorden uw vragen dan zo spoedig mogelijk. Als u wilt bestellen, dan doet u dat online het eenvoudigst via de webshop van Pranayur. Als u voor 12.00 uur bestelt, dan mag u uw bestelling al de volgende dag bij u thuis verwachten. Extra voordeel is dat bij bestellingen met een grotere waarde dan 20 euro wij geen verzendkosten in rekening brengen. Om al deze redenen is de webshop van Pranayur de beste manier om uw gezonde specerijen in huis te halen.