Thee

Ayurvedische thee bestellen

Rooster Lijst

5 Artikel(en)

Rooster Lijst

5 Artikel(en)

Thee

Ayurvedische thee van Pranayur

Het assortiment van Pranayur telt vier unieke soorten Ayurvedische thee. Bijzonder hieraan is dat de uitwerkingen van deze theesoorten uiteenlopen. Zo is de Pitta Tea bij uitstek geschikt op warme dagen, terwijl bijvoorbeeld de Kapha Tea juist ideaal wordt gevonden bij koud en guur weer. Hieronder leest u per soort thee in het kort wat de positieve aspecten ervan zijn. Voor meer informatie kunt u ook altijd contact opnemen met de specialisten van Pranayur.

Kapha Tea

Het drinken van een kop kapha-thee is een geweldige manier om wakker te worden en de dag te beginnen. Dit is een kruidige thee met een stevig karakter. Ideaal om ochtendse slaperigheid mee te verhelpen. Met Kapha Tea voelt u zich snel weer alert en vol energie. Daarnaast laat deze thee zich extra goed smaken bij koud, guur en nat weer.

Satva Tea

Het woord ‘satva’ wordt in Ayurveda gebruikt voor helderheid, klaarheid en lichtheid. In de gelijknamige thee komt dit tot uiting in het opruimen van afvalstoffen uit het lichaam. Satva-thee is dan ook een ontslakkende thee. Deze theesoort bevat kruiden als kervel, prei, brandnetel, tijm, weegbree en heermoes. U kunt Savta Tea het best innemen na een maaltijd of tussen de maaltijden door.

Pitta Tea

In tegenstelling tot kapha-thee wordt het drinken van pitta-thee speciaal aanbevolen in de warme maanden. Dit is een thee met een frisse en kruidige smaak die juist op warme dagen aangenaam verkoelend werkt. De geurige melange ondersteunt daarnaast de spijsvertering en de stofwisseling. Dit is om allerlei redenen zinvol, onder meer om ongeduldig of geïrriteerd gedrag te helpen vermijden.

Vata Tea

Vata-thee is een zoet gekruide melange die voor elk moment van de dag heerlijk is. Deze theesoort staat bekend als een fijn rustpunt in drukke tijden. Ook u voelt zich waarschijnlijk wel eens gespannen en opgejaagd, zelfs op het moment dat u thuis bent. Met een paar teugjes uit een kopje Vata Tea laat u uw bezige geest al meer tot rust komen. Uw lichaam meer ontspanning gunnen kan dus bijzonder eenvoudig worden gerealiseerd. Allemaal dankzij deze doeltreffende en ook nog eens smakelijke combinatie van krachtige, Ayurvedische kruiden.

Thee op basis van specerijen

Naast de bijzondere theesoorten biedt Pranayur in het assortiment een breed scala aan specerijen. Veel van deze specerijen kunnen ook gebruikt worden om thee van te creëren. Met name komijn, koriander en venkel lenen zich hier uitstekend voor. Het zelf bereiden van thee op basis van deze kruiden is bovendien erg gemakkelijk. Ga naar de specerijenpagina van de Pranayur-webshop voor meer informatie hierover.

Bestel uw favoriete theesoort via de webshop van Pranayur

Heeft u misschien nog vragen over de verschillende soorten thee die Pranayur aanbiedt via de webshop? Wilt u geadviseerd worden welke thee het best past bij uw lichaam en situatie? Als u belt naar 0320-289835 of een e-mail stuurt naar sales@pranayur.nl, dan staan onze specialisten u graag te woord. De door u gekozen producten zijn vervolgens eenvoudig, snel en voordelig te bestellen via de Pranayur-webshop. Bestelt u vandaag voor 12.00 uur, dan heeft u uw bestelling de volgende werkdag al in huis. Bij bestellingen met een waarde van meer dan 20 euro worden ook nog eens geen verzendkosten in rekening gebracht. Bestel snel de thee van uw keuze en benut de rustgevende, opwekkende en/of zuiverende werking die ervan uit gaat.