Ayurvastram yoga artikelen

Rooster Lijst

3 Artikel(en)

Rooster Lijst

3 Artikel(en)

Ayurvastram yoga artikelen

Ayurvastram en yoga

Ayurvastram is een tak binnen ayurveda. Het staat voor stoffen en kleding die bijdragen aan een lang en gezond leven. In Nederland zijn artikelen van ayurvastram nog geen gemeengoed, maar ze winnen aan belangstelling. Ayurvastram is textiel dat met kruiden is bewerkt. In de webshop van Pranayur vindt u diverse ayurvastram yoga-artikelen, zoals yogamaskers, yogamatten en oogkussens. Deze zijn voor de bewuste yogabeoefenaar een mooi alternatief.

Ayurvastram en de ayurvedische kruidenleer

De ayurvedische kruidenleer leent zich uitstekend voor het impregneren van stoffen als katoen, linnen, wol en zijde. Dit ‘medicinale’ textiel, ayurvastra of ayurvastram genaamd, heeft een heilzame werking en werd eeuwen geleden al voorgeschreven door hofartsen in India. Anno nu heeft het ook de interesse van consumenten die biologische en ecologische producten willen kopen. De stoffen worden 100% chemicaliënvrij geproduceerd.

Geneeskrachtige werking ayurvastram

Aan ayurvastram-textiel wordt de eigenschap toegeschreven dat het de balans in het lichaam herstelt en dat er een positieve werking van uit gaat in het ondersteunen van genezingsprocessen. Producten van ayurvastram worden daarom gebruikt bij de behandeling in ayurvedische klinieken in India vanwege de heilzame werking van de kruiden. Zo zuivert Ocimum Tenniflorum – in de volksmond ‘Heilige Basilicum’ genoemd en beter bekend onder de naam Tulsi – het bloed, en wordt het aangewend om het immuunsysteem te versterken. Ayurvastram helpt bijvoorbeeld bij klachten die te maken hebben met griep, bloeddruk en stress. Verder zijn mensen met huidproblemen vaak gebaat bij het dragen van met Tulsi geïmpregneerde kleding.

Natuurlijke kleuren van Ayurvsatram

Omdat er geen chemicaliën worden toegevoegd heeft stof die geïmpregneerd is met Tulsi een natuurlijke groentint. En ayurvastram met Tumeric, oftewel Kurkuma (geelwortel), geeft de stof een gele kleur. Tumeric is de meest geneeskrachtige kruid onder alle kruiden. Het wordt ingezet tegen diabetes en kanker, tegen alzheimer, depressiviteit, artritis en ontstekingen. Slapen tussen lakens en op een kussensloop van ayurvastra met Kurkuma zou helend zijn voor genoemde kwalen.

Kies voor ayurvastram yoga-artikelen

Wie bewust aan yoga doet, kiest voor een Ayurvastram yogamat. In deze mat zitten de extracten van meer dan twintig medicinale planten verwerkt. Samen creëren zij de juiste synergie voor een optimale yogasessie. Wellicht ten overvloede: de producten van ayurvastram zijn gemaakt van biologisch geteeld textiel en zijn 100% vrij van synthetische en irriterende stoffen. Probeer ook de ayurvastram yogamaskers en oogkussens. U bestelt ze gemakkelijk en snel in de Pranayur webshop. Als u op een werkdag voor 12.00 uur bestelt, heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis!