Meer Views

Yogamat Wol 70 x 200 cm

Art.nr: 826

Naast onze veelkleurige Ayurvastram Yogamat hebben we een natuurlijke, warme, dikke, zuiver wollen yogamat. Deze natuurlijke yogamat in de maat 70 x 200 cm (of 90 x 200 cm) is gemaakt met zuivere Merino wol. Het heeft een wollen fleece vulling en een antisliplaag van natuurlijke latex aan de onderzijde. Wel zo fijn voor gladde vloeren.
Niet alleen voor yoga! Voor allerlei andere ontspanningsoefeningen, meditaties en/of body workers is deze mat ook een uitstekende keuze. Dit dankzij de natuurlijke en veilige ondergrond. Ook geschikt om uw yogaruimte een fijne en zachte sfeer te geven. Aarzel niet, bestel deze yogamat vandaag nog via de webshop van Pranayur en maak uw oefeningen zo zacht als deze wol.


Lees meer
€ 97,84
We versturen je bestelling aanstaande maandag

Beschikbaarheid: Op voorraad

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Merk Holisan
Daarom Pranayur
Omschrijving

Details

Puur natuur: yogamat met zuivere Merino wol met een natuurlijke latex antislip laag. Maat: 70 x 200 cm (of 90 x 200 cm)

 

Indiase yoga-oefeningen op een oer-Hollandse wollen yogamat

Yoga-oefeningen, asana’s of allerlei andere oefeningen, die u zittend of liggend doet, kunnen nogal ongemakkelijk of zelfs schadelijk zijn, wanneer u deze doet op een harde ondergrond.

Deze yogamat van Pranayur geeft comfort. En een aangenaam gevoel gedurende uw oefeningen. Dit in tegenstelling tot kunststoffen matjes, die snel gaan stinken en aan uw lichaam blijven plakken.

Deze yogamat van onder meer Merino wol laat uw een andere ervaring beleven. Als echte yogabeoefenaar zult u al snel het verschil ervaren en nooit meer anders willen. Deze mat is handgemaakt. Met alle zorg. Met alle kwaliteiten van wol.

Deze yogamat biedt stevigheid en voorziet in een goede (natuurlijke) antislip. Wel zo prettig.

 

Meditatie, body work en ontspanningsoefeningen willen juist deze mat

Wanneer u ontspanningsoefeningen doet van allerlei aard, is deze wollen mat een goede vriend. Body workers binnen verschillende disciplines van therapeutische behandelingen ervaren het comfort van deze wollen mat.

En voor thuis: ligmeditaties, of langzame oefeningen zijn uitermate geschikt op deze zachte mat. De zachtheid van de mat reflecteert zich in uw oefeningen. De mat is breed genoeg, zodat u ook uw armen naast u kunt neerleggen.

Wie wil er nu niet op zo’n zachte ondergrond liggen en het gemak ervan ervaren in de oefeningen? U kunt de mat ook ten dele oprollen om erop te zitten. Zo hebben uw knieën ook een zachte ondersteuning.

Daar komt de verfijnde kwaliteit van de merino wol goed van pas.

 

De juiste en vooral gezonde mat

Als we met yoga of andere ontspanning bezig zijn, werken we ook met onze gezondheid. Dan is het prettig om dat terug te vinden in dat wat onze activiteiten ondersteunt.

We hebben voor deze mat gekozen omdat het een natuurlijk product is, waar veel zorg aan is besteed. Al onze natuurlijke yoga-matten zijn handgemaakte kwaliteitsproducten en zijn afgewerkt met afgeronde hoeken en randen. Met een handig lint om de mat op te rollen.

De slipbestendigheid is niet onbelangrijk en deze duurzame natuurlijke latex zorgt daarvoor. Dat maakt deze mat een hoogwaardig en natuurlijk product dat jarenlang mee kan gaan.

De juiste yogamat zorgt ervoor dat uw lichaam de juiste ondersteuning krijgt. Dat u lekker warm blijft. Dat u zich comfortabel voelt tijdens uw oefeningen. En deze wollen yogamat is huidvriendelijk.

Bestel de yogamat vandaag nog via de Pranayur-webshop. Dan kunt u al snel van start met uw yoga-oefeningen, uw meditatie of andere ontspanning. Echt aan te raden bij een (yoga) retreat.

 

Met zuivere Merino wol

Merino wol is nog zachter dan de gewone wol die we kennen. Bij een merinoschaap zitten tien keer zoveel haartjes als bij een gemiddeld ander schaap. Deze wol is dankzij de fijne structuur zeer geschikt voor een heleboel verschillende toepassingen.

De mens gebruikt al duizenden jaren het dankbare product van de schapen. Wol, een ideaal en natuurlijk product om ons te beschermen tegen o.a. hardheid en kou. Het meest geschikte materiaal dat de natuur ons geeft omdat het goed isoleert.

Uw eigen lichaamswarmte wordt gereflecteerd door de natuurlijke eigenschap van wol. Dit houdt uw lichaam op een constante temperatuur, is ademend en zorgt voor een goede vochtuitwisseling.

Wol is van nature bestand tegen vuil. Een duurzaam product, of het nu zomer of winter is. Lees onderaan over het onderhoud.

 

Zorg voor uw lichaam: deze wollen yogamat is een uitstekende keus voor uw practice. Bestel hem hier in de maat 70 x 200 cm (of maat 90 x 200 cm)

 

Bekijk ook onze andere:
yoga artikelen
ayurvastram artikelen
wierook en meditatieproducten
boeken
geschenken

 


 

Gebruik

Yoga; (lig)meditatie; bodywork; lichaamsbehandelingen; ontspanningsoefeningen; workshops; seminars; yoga studio; thuis; warme aankleding van de ruimte

Onderhoud

Wol is resistent tegen schimmels en bacteriën omdat het hypoallergeen is. Wol absorbeert gemakkelijk zweet, zonder dat het erdoor gaat stinken. Geur of vuil wordt nauwelijks door de wolvezels opgenomen.

De wol is gewassen zonder chemische middelen. De lanoline (wolvet) beschermt de wol en houdt het op een natuurlijke manier schoon. De mat reinigt zichzelf dus. Eventueel kunt u de mat af en toe in de zon leggen voor desinfectie.

Dat kunt u ook doen als het buiten vriest. Stofzuigen, wat borstelen of uitkloppen zijn andere simpele manieren waar u zelf aan kunt bijdragen.

Samenstelling

Onze Natuurlijke Wollen Yogamat is handgemaakt in Duitsland en bestaat uit drie verschillende delen:

  • Een oppervlaktelaag gemaakt van pure, zachte, hoogste kwaliteit Merino wol.
  • Een vulling met wollen fleece van ca. 300 g/m2
  • Een antislip onderzijde van stevige wollen fleece (ca. 400 g/m2), bedekt met natuurlijke latex.
  • Gewicht 1960
  • Dikte: ca. 2 - 2,5 cm

Alle componenten voldoen aan de Ecotex Standard 100.

Gebruikte grondstoffen:

  • 39% pure Merino wol
  • 60% wollen fleece (28% wol fleece vulling; 32% wollen fleece onderzijde) (= 99% wol)
  • 1% natuurlijke latex (coating)
  • Lint om op te rollen: 100% katoen
We versturen je bestelling aanstaande maandag