Pranayur Keelsiroop 100 ml

Art.nr: 430-111292

Voor kinderen en volwassenen: geen kriebels meer in de keel. Pranayur Keelsiroop is weldadig en verzachtend voor de keel en luchtwegen. Het houdt de keel schoon en brengt de keel tot rust. Pranayur Keelsiroop is gebaseerd op een klassiek ayurvedisch recept dat helpt bij het smeren en gezond houden van de keel en het keelgebied. Het werkt goed bij de bekende kriebel in de keel en heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen. De beste tip voor je keel is deze volle keelsiroop met een lekkere smaak. Probeer het maar uit. Bestel het hier bij Pranayur.


Lees meer
€ 17,79
We versturen je bestelling morgen

Beschikbaarheid: Op voorraad

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Merk Holisan
Daarom Pranayur
 •  
  Gratis verzending binnen Nederland vanaf €20
 •  

  Voor 12 uur besteld,
  morgen in huis *

 •  

  Pure en 100% natuurlijke
  Ayurveda producten

Omschrijving

Details

Een lekkere smaak die een droge of zere keel tot rust brengt

Pranayur Keelsiroop is een weldadige en effectieve formule om de keel te verzachten. We kennen allemaal de lekker zoete keelsiroop die je als kind kreeg bij een droge of zere keel. Een goede vorm van zoet is nodig om de keel te verzachten.

Een lekkere smaak bij voorkeur gemengd met de juiste sterk helende kruiden. Ayurveda kent veel kruiden die goed zijn voor de keel en deze kun je in deze formule terugvinden.

 

Een keelsiroop voor kinderen en volwassenen

Deze siroop is ook geschikt voor kinderen. De lekkere smaak zal ze blij maken. Zoals hiervoor al besproken is de goede vorm van zoet belangrijk. Fijn als de keel weer tot rust kan komen en met een lekkere smaak.

Ondertussen kunnen al die andere sterk helende kruiden prima hun werk doen. Daar lees je hieronder meer over.

 

Een kruidensiroop vol genezende planten voor de keel, luchtwegen en longen

De meest in het oog springende plant in Pranayur Keelsiroop is de Malabarboom. Het gaat hier om de noot van deze plant: de Malabarnoot. De Latijnse naam is Adhatoda vasica en deze plant staat bekend om haar goede eigenschappen in het verzorgen van keel, luchtwegen en longen.

In deze formule is ook een kleine hoeveelheid zoethout verwerkt. Zoethout is ook de basis van drop, en we weten daarvan dat het goed en verzachtend is voor de keel. En nog lekker ook.

 

Pranayur Keelsiroop is een weldaad voor je keel en stembanden

 • verzacht de keel en brengt rust in de longen
 • brengt de keel tot rust
 • ondersteunt de weerstand in keel en luchtwegen
 • activeert de spijsvertering en houdt de darmen schoon
 • heeft een aangename en verlichtende smaak

 

Schone darmen is belangrijk voor een schone keel

Pranayur Keelsiroop ondersteunt en activeert ook de darmwerking. Dat is belangrijk en werkt daardoor weer terug op de keel. Deze keel formule bevat een aantal kruiden die een goede darmwerking ondersteunen en overtollige ballaststoffen verwijderen.

Een goed voorbeeld hiervan is Venkel. Venkel heeft een verzachtende werking op de darmen. Het gaat vooral een te veel aan gas in de darmen tegen. (Een te veel aan gas zorgt voor een verminderde werking van het spijsverteringsvuur.)

Gember (Zingiber officinale) vind je ook in deze formule. Gember ondersteunt de spijsvertering. En Cassia fistula is in deze formule verwerkt. Dit is een plant die de darmen helpt een goede doorstroming te hebben.

 

Aangename kruiden voor de keel en speekselvorming

In Pranayur Keelsiroop vind je een aantal ‘lekkere’ kruiden die iets fris of verzachtends in de keel brengen. Dat is belangrijk voor de keel. Volgens ayurveda is de keel een uitgesproken kapha gebied. En een gezonde kapha is verbonden aan zoete en welriekende, verfrissende smaken.

Zo treffen we in deze siroop pepermunt en kamfer aan, beide verfrissend en verlichtend. Maar ook Violata odorata, een vioolsoort die een heerlijk smaak en geur heeft en tegelijkertijd de speekselproductie ondersteunt.

 

Drie belangrijke ingrediënten in Pranayur Keelsiroop

Malabarnoot (Adhatoda vasica)
De malabarnoot is een alom bekend kruid in Ayurveda voor ondersteuning van keel en luchtwegen. De Sanskriet naam ervan is ‘Vasa’. De plant wordt ook wel Indiaas longkruid genoemd. Gebruik van de plant ondersteunt een goede zuurstofopname in longen en luchtwegen. Deze plant is bekend uit een oud Nederlands boek over de geneeskrachtige planten die de Nederlandse handelslieden in Zuid India aantroffen. Dit boek heet de Hortus Malabaricus.

Venkel (Foeniculum vulgare)
In Ayurveda heet deze plant (en de zaadjes ervan) Shatapushpa of Saunf. Het wordt overal ter wereld in eten en als thee gebruikt. Ook in de Europese kruidentraditie staat het bekend als verzachtend voor keel en luchtwegen. En natuurlijk als goed voor je buik: het vermindert gas en is een tonicum voor de darmwand.

Pepermunt (Mentha piperita)
Dat pepermunt verzachtend en verfrissend op de keel werkt, weten we allemaal. Dat het ook nog eens doorwerkt op de darmen en daar een verzachtende en beschermende werking heeft, is minder bekend. Darmen en een goed werkende keel zijn nauw met elkaar verbonden. De vluchtige oliën in pepermunt zorgen voor het snel en diep schoonhouden van alle slijmvliezen.

 

Bestel hier Pranayur Keelsiroop 100 ml voor een zachte en rustige keel.

 

Voor een nog beter resultaat is dit product mogelijk te combineren met een of meer van de volgende middelen:
- Pranayur Weerstand Formule
- Pranayur Sensibility
- Pranayur Longformule
- Pranayur Neusolie
- Tea tree

Lees verder:
>>> Malabarnoot onder de loep

 


 

Dosering en gebruik

- Volwassenen: 2 à 3 Maal daags 2 theelepels (1 theelepel is 5 ml) met warm water.
- Kinderen: 2-3 Maal daags 1 theelepel (1 theelepel is 5 ml) met warm water.

Opmerking

Bevat een kleine hoeveelheid zoethout - personen met hoge bloeddruk dienen overmatig gebruik te vermijden.

Samenstelling

Per 10 ml: Siroop (66,7 % rietsuiker) q.s., Malabarnoot (Adhatoda vasica) extract 750 mg, Pepermunt (Mentha piperita) extract 5 mg. 50 mg elk van Venkel (Foeniculum vulgare), Zoethout (Glycyrrhiza glabra), Maarts viooltje (Viola odorata). 16 mg elk van Gember (Zingiber officinale), Cassia fistula, Blauwe waterlelie (Nymphoea stellata), Clerodendron serratum, Althoea officinalis. 6,25 mg elk van Onosoma bracteata, Kamfer (Cinnamomum camphora), Bamboemanna (Bambusa arundinacea).

Allergie informatie

GEEN

Bijzonderheden

Niet geschikt voor diabetici.

Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

We versturen je bestelling morgen